Τις βαλίτσες του για την Αμερική -και τον Λευκό Οίκο(;)- ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.




Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης -(βαρύγδουπος ο τίτλος της “αμαρτωλής” αυτής οργάνωσης)- αποφάσισε και διέταξε να οριστεί ως Τελετάρχης της Παρέλασης της Πέμπτης Λεωφόρου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρέλαση για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου.

Που το μεμπτό θα πείτε; Είναι ο πρώτος πολιτικός που “κερδίζει” τον επίζηλο …τίτλο, και όσο και να προκαλεί εντύπωση αυτό που θα καταθέσω, η επιλογή δεν είναι πολιτικά …ορθή. Διότι για πρώτη φορά διά της επιλογής του κ. Μητσοτάκη, “κομματικοποιείται” μία ομογενειακή και εθνική εκδήλωση, που όλα αυτά τα χρόνια κρατήθηκε έξω από κόμματα και παρατάξεις. Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έπρεπε να το γνωρίζει, οπότε έπρεπε και να απορρίψει την πρόταση του προέδρου της εν λόγω Ομοσπονδίας.

‘Ομως, λέγεται πως ο ίδιος το επεδίωξε -και ελπίζω να μην αποδειχθεί αληθινή η πληροφορία. Και το επεδίωξε διότι ο εκάστοτε Τελετάρχης της Παρέλασης είναι και προσκεκλημένος στο Λευκό Οίκο, όταν ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τιμά την Ομογένεια και την Ελληνική Δημοκρατία. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου… Αρα, για να πάει στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, και να παρελάσει στη Νέα Υόρκη έξι μέρες αργότερα, θα πρέπει να παραμείνει στις ΗΠΑ τουλάχιστον μία ολόκληρη εβδομάδα. Επτά ημέρες στο εξωτερικό, σε περίοδο αυτής της άνευ προηγουμένου οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, είναι πολλές κύριε Πρόεδρε…

Βέβαια, δια της πλαγίας οδού, θα συναντήσει έστω για 2-3 λεπτά τον Αμερικανό πρόεδρο, θα βγουν οι σχετικές φωτογραφίες και τα υπόλοιπα, όπως συνηθίσαμε να λέμε, θα τα αλέσει ο μύλος των δημοσίων σχέσεων. Αστε, που θα έχει συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παλεύει με νύχια και με δόντια να συνδυάσει μία επίσκεψη στον ΟΗΕ με ένα ταξίδι-αστραπή στην Ουάσιγκτον, στις 22 Απριλίου, μόνο που ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απουσιάζει στο εξωτερικό… Την προηγούμενη μέρα θα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία. Η προσπάθεια για τη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα πρέπει να εστιαστεί την εβδομάδα πριν κύριε Πρέσβη!!!

Η Ομογένεια πρέπει να μείνει έξω από κάθε κομματικό παιγνίδι. Αντίθετα, οι Ελληνες πολιτικοί πρέπει να προωθούν την εθνική ενότητα και να βρουν τρόπους, όλοι μαζί, να πείσουν ότι έγνοια τους είναι μόνο η Ελλάδα και όχι τα διεφθαρμένα κόμματα της πατρίδας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: