Ο Θανάσης Αυγερινός του MEGA σε κονβόι που κτυπήθηκε στη Συρία




Αυτόπτης μάρτυρας των βομβαρδισμών στη Συρία ήταν ο δημοσιογράφος του MEGA, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του κατέγραψε τις δραματικές εικόνες, μαζί με ομάδα ξένων δημοσιογράφων.

Όλα έγιναν λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στο χωριό Κινσίμπα, όταν οβίδες πυροβολικού έσκασαν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα μέλη της πρώτης δημοσιογραφικής αποστολής στη Συρία μετά την εκεχειρία.

Όπως μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός, οι δημοσιογράφοι έπεσαν κάτω και έτρεξαν να καλυφθούν, ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί, που τούς συνόδευαν και δεν περίμεναν μια τέτοια απόπειρα, τούς φώναζαν να μείνουν σκυφτοί.

Τεθωρακισμένο όχημα κάλυψε τους δημοσιογράφους προκειμένου να περάσουν το δύσκολο, ανοιχτό και υπερυψωμένο σημείο.

“30-40 δευτερόλεπτα νωρίτερα στεκόμουν ανυποψίαστος στο ίδιο σημείο πριν με αναγκάσουν να διακόψω οι Ρώσοι αξιωματικοί λόγω του υψηλού κινδύνου της θέσης”, λέει ο Θανάσης Αυγερινός.

Απομακρυνόμενοι άρον άρον από το σημείο, που χτύπησαν ίσως δυνάμεις των τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα, η οποία δρα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων, κάποιοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ πολύ χειρότερα ήταν τα πράγματα για τους κατοίκους.

Η επίθεση συνεχίστηκε με άλλες δύο επτάδες οβίδων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: