Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έδωσαν ώθηση στον Τραμπ: Κέρδισε στην Αριζόνα




Τα αντιμεταναστευτικά μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ σε μία πολιτεία που συνορεύει με το Μεξικό κι έχει ήδη λάβει σκληρά μέτρα, σε συνδυασμό με τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, συνέβαλαν – σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές – στη μεγάλη νίκη του προπορευόμενου στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών στην Αριζόνα.

Ο Τραμπ κερδίζει και τους 58 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας το 46,5% του εκλογικού σώματος, έναντι 21% του Τεντ Κρουζ και 10,2& του Τζον Κάσικ. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επίσης προκριματικές στη Γιούτα.

Μεγάλη νίκη και για τη Χίλαρι Κλίντον στην Αριζόνα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 60%, έναντι 37% του Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος αν και είναι πολύ πιθανόν να κερδίσει τις άλλες δύο πολιτείες που είχαν χθες προκριματικές, Γιούτα και Αϊόβα (τα αποτελέσματα θα βγουν αρκετά αργότερα λόγω της διαφοράς της ώρας), θα εξασφαλίσει μικρότερο αριθμό εκλεκτόρων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζει ακόμη περισσότερο στο χρίσμα, φτάνοντας τους 739 εκλέκτορες έναντι 425 τον Τεντ Κρουζ και 143 του Τζον Κάσικ. Πριν αποσυρθεί από την κούρσα, ο Μάρκο Ρούμπιο είχε 166 εκλέκτορες. Η Χιλαρι Κλίντον έχει 1,670 έναντι 886 του Μπέρνι Σάντερς.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και δεν εξομαλυνθεί η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, υπάρχει πιθανότητα τα ποσοστά του Τραμπ να ξεπεράσουν αυτά της Χίλαρι Κλίντον.

http://mignatiou.com/2016/03/o-berni-santers-tha-nikisi-sti-giouta-simfona-me-tin-ektimisi-tou-msnbc/

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: