Η απειλή του φονταμενταλισμού είναι υπαρκτή, αλλά η Ελλάδα θυμίζει …ξέφραγο αμπέλι




Του ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ*

Τα «εν οίκω» με περίσσια δυσκολία προσπαθώ να τα κάνω «εν δήμω» κάθε φορά που επιχειρώ να σας δώσω πληροφορίες και παρασκήνια που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας. Δεν ξέρω εάν το καταφέρνω πάντα ή πόσοι από σας μπορείτε με επιτυχία να συνθέσετε το παζλ από τα μισόλογα και τα υπονοούμενα που σας αφήνω μέσα και από ιστορίες μυθοπλασίας, αλλά πάντα με αληθινά τα βασικά στοιχεία ώστε να εξάγετε ακριβή συμπεράσματα.

Ετσι και σήμερα θα επιχειρήσω να ισορροπήσω πάνω στο τεντωμένο σχοινί του «ακροβάτη» για να φωτίσω κύριες παραμέτρους που αφορούν την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας μας, καθώς η «ασύμμετρη απειλή» του ισλαμικού φονταμενταλισμού σκορπάει τον πανικό και τον θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης, και όχι μόνο… Μια δραματική εξέλιξη που ανατρέπει όλα τα δεδομένα καταρρίπτοντας κοσμοθεωρίες και ιδεολογήματα και θέτει σε δοκιμασία την ανεκτικότητα της Ευρώπης απέναντι στη διαφορετικότητα της ιστορίας, της θρησκείας και της κουλτούρας άλλων λαών.

Χειροπέδες στους παράνομους μετανάστες

Κανείς δεν περίμενε ότι λίγη μόλις ώρα μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τρίτης στην καρδιά των Βρυξελλών, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φορούσε χειροπέδες στους παράνομους μετανάστες και θα τους έκλεινε σε φυλασσόμενο χώρο, το «Γκουαντάναμο» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τα κλειστά κέντρα υποδοχής προσφύγων τύπου Αμυγδαλέζας. Οπως λέει και ο λαός, «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος»… Βεβαίως βεβαίως για την κριτική περί «ξέφραγου αμπελιού» που δέχεται η Ελλάδα από την ξενοφοβική -πια- Ευρώπη, που διαρκώς ολοένα και περισσότερο συντηρητικοποιείται και κλείνεται στον εαυτό της σαν το στρείδι, δεν ευθύνεται μόνο η παρούσα κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιχείρησε ποτέ με οργανωμένο τρόπο και αξιόπιστα να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορα και με σύγχρονα μέσα να εντοπίζονται και εν συνεχεία να ταυτοποιούνται με βιομετρικά μέσα (χρώμα της ίριδας), ώστε να καταγράφονται, όλοι οι μετανάστες που παρανόμως πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και να υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα.

Η ανέχεια και ο αποκλεισμός δημιουργούν γκέτο

Κακά τα ψέματα, σήμερα για να υπάρξει ένας στοιχειώδης έλεγχος απαιτούνται μεθοδικότητα και μεγάλος κόπος. Για παράδειγμα, η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει από τη δήλωση όλων των ακινήτων που νοικιάζονται σε αλλοδαπούς, από την αναφορά στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα όσων αλλοδαπών μένουν στην περιοχή. Από τα στέκια των μεταναστών (καφενεία, τόποι θρησκευτικής λατρείας, σχολεία, παρατράπεζες)! Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι οι τρομοκρατικοί μουσουλμανικοί πυρήνες που χτυπούν στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν μέσα στα ίδια τα μουσουλμανικά γκέτο των ευρωπαϊκών χωρών που επί σειρά δεκαετιών λειτουργούν με την ανοχή των Δυτικών, οι οποίοι διακατέχονται από τη «λογική» του αποκλεισμού! Βασική αρχή: Η ανέχεια και ο αποκλεισμός δημιουργούν γκέτο, μέσα στα οποία θεριεύει η παραβατικότητα, που μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις και να μετατραπεί σε «ασύμμετρη απειλή» εάν τα επίσημα κράτη επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία. Γι’ αυτό εδώ στην Ελλάδα απαιτούνται εγρήγορση και επαναπροσδιορισμός του τρόπου επιτήρησης και ελέγχου των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει στον «αυτόματο πιλότο». Εξίσου σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει:

• Ο αστυνομικός της γειτονιάς που αδιαφορεί επιδεικτικά και δεν γνωρίζει την περπατησιά και τη δραστηριότητα των αλλοδαπών που διαμένουν στη ζώνη ευθύνης του.

• Το όργανο της τάξης που δεν έχει εικόνα από τα στέκια των αλλοδαπών, από τις συμπεριφορές και τους τρόπους αντίδρασης των νεότερων γενιών αλλοδαπών, από τις επισκέψεις, τις μετακινήσεις και τα «σούρτα – φέρτα» άγνωστων προσώπων μέσα σε κάθε φαμίλια.

• Ο Ελληνας εργοδότης που έχει ανασφάλιστο και εκμεταλλεύεται απάνθρωπα τον αλλοδαπό εργάτη εξαναγκάζοντάς τον στην γκετοποίηση και την εξέγερση, όπως πολλές φορές έχει συμβεί κατά τη συγκομιδή της φράουλας.

• Ο ιδιοκτήτης του παλιού ακινήτου που το νοικιάζει σε αλλοδαπούς χωρίς να το δηλώνει στην εφορία και χωρίς να καταγράφονται η ταυτότητα και τα λοιπά στοιχεία των ενοίκων.

• Ο εκπαιδευτικός στα ειδικά ξενόγλωσσα σχολεία των μεταναστών που αδιαφορεί όταν έρχεται αντιμέτωπος με κραυγαλέες εκδηλώσεις παραβατικότητας.

Το ISIS απλώνεται σαν φάντασμα στη Δύση
Ας το συνειδητοποιήσουμε πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας: Τούτη η «ασύμμετρη απειλή» του ISIS που απλώνεται σαν φάντασμα πάνω στη Δύση κυοφορείται μέσα στα σπλάχνα της ίδιας της δυτικής κοινωνίας, η οποία έχει τεράστια ευθύνη για την γκετοποίηση των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη! Γκέτο όπως στο Μόλενμπεκ του Βελγίου δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει από καμιά μουσουλμανική κοινότητα σε καμία γειτονιά της Ελλάδας, από τον Κολωνό μέχρι το Αιγάλεω, τον Ελαιώνα και τον Βοτανικό… Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε έχοντας πρωτίστως τα μάτια μας… δεκατέσσερα και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα!

Μπορεί εκ των υστέρων να γίνουν εντοπισμός, καταγραφή και έλεγχος των παράνομων μεταναστών; Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο! Απαιτούνται χρόνος, μεθοδικότητα και ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, αποβάλλοντας σύνδρομα και προκαταλήψεις του παρελθόντος.

Δυστυχώς έως σήμερα δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή όσων ξένων παρανόμως διαβιώνουν στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει πού διαμένουν, πώς δραστηριοποιούνται και τι πράττουν μέσα στη χώρα.

Ο Νίκος Τόσκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακραία μουσουλμανικά στοιχεία να έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα μέσω του προσφυγικού ρεύματος και ήδη να εκκολάπτεται το «αβγό του φιδιού» στα σωθικά μας.

[email protected] – www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: