Αύγουστο ή Σεπτέμβριο οι πρώτοι S-300 στο Ιράν, λέει τώρα η Μόσχα




Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί στο Ιράν η πρώτη συστοιχία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ρωσικού ομίλου επιχειρήσεων Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πρόσφατα μη επιβεβαιωμένη πηγή είχε δηλώσει ότι οι παραδόσεις είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει το Έθνος.

Παράλληλα, η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει στο Ιράν και τη νέα έκδοση του αναβαθμισμένου αντιπυραυλικού σύστηματος (S-400), η οποία ενσωματώνει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Τις προηγούμενες ημέρες το Ιράν πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, προκαλώντας την ανησυχία της Δύσης.

“Tο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν δεν πρόκειται να σταματήσει υπό την πίεση οποιασδήποτε κατάστασης… Οι Φρουροί της Επανάστασης δεν έχουν ποτέ αποδεχτεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα… είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας έναντι κάθε απειλής. Το Ιράν δε θα γίνει Υεμένη, Ιράκ ή Συρία”, δήλωσε ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζηζαντέχ στην κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Το υπουργείο των Εξωτερικών του Ιράν υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις δεν παραβιάζουν τη συμφωνία που το Ιράν υπέγραψε με τη Δύση, αναφορικά με τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματός του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: