Ανθρωπιστική τραγωδία στην Ειδομένη με 7.000 εγκλωβισμένα παιδιά




Η δυσκολότερη νύχτα απ’ όσες έχουν περάσει μέχρι τώρα ήταν η χθεσινή για τους 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς.

Οι πρόσφυγες προσπαθούν να προφυλαχθούν από τη βροχή χρησιμοποιώντας ακόμη και σακούλες σκουπιδιών, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που διαθέτουν αδιάβροχα, ενώ φτιάχνουν “αυλάκια” γύρω από τις σκηνές τους, ώστε να αποτρέψουν την εισροή υδάτων, αφού στις σκηνές κοιμούνται παιδιά, πολλά από τα οποία είναι άρρωστα, αναφέρει η Ημερησία.

Οι φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν έχουν σβήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους και να προφυλαχθούν από το κρύο που είναι τσουχτερό.

Απελπισία στην Ειδομένη: Ξεκινούν και απεργίες πείνας – 7.000 τα εγκλωβισμένα παιδιά

Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα, κυρίως από τη Βαγδάτη και τη Δαμασκό, πραγματοποίησαν μία ακόμη διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Οι άνθρωποι αυτοί πληροφορήθηκαν πριν μερικές ώρες ότι οι αρχές των Σκοπίων δεν θα τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, καθώς οι πόλεις από τις οποίες προέρχονται δεν θεωρούνται πια από την ΠΓΔΜ ως εμπόλεμες ζώνες.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι καταγγελίες των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα για την απάνθρωπη συμπεριφορά των Σκοπιανών αστυνομικών, οι οποίοι τους ξυλοκοπούν και αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά να τους κυνηγούν, δαγκώνοντάς τους.
Το μεσημέρι, δύο αγοράκια ηλικίας 11 και 13 ετών χτυπήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που έπαιζαν σε ένα βαγόνι στις σιδηροδρομικές γραμμές και διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: