“Τρέχει” η κυβέρνηση για τα hot spots, αντιδρούν οι κάτοικοι




Ημίωρη συγκέντρωση στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα του δρόμου πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τη δημοτική Αρχή αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.
Οι περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν φωνάζοντας συνθήματα και πραγματοποίησαν πορεία με πυρσούς στα χέρια, όπως αναφέρει το Έθνος.

Οι αστυνομικοί απώθησαν χωρίς χρήση βίας τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης των κατοίκων, και απέκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο. Οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου συνεχίζονται.

Αναζητούν κατοικίες στον Έβρο

Κατοικίες προκειμένου να στεγάσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή του Έβρου αναζητεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις (MEGA Σαββατοκύριακο) , του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκης: «Κλιμάκια υπαλλήλων άγνωστων σε εμάς, έψαχναν οργώνοντας όλον τον Έβρο, να βρουν καταλύματα προκειμένου να φιλοξενήσουν από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017 πρόσφυγες, μετανάστες, περίπου 86.000 σε πέντε σημεία, ένα εκ των οποίων θα ήταν και ο Έβρος», ανέφερε ο δήμαρχος.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Χίο

Μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο που έχει επιλεγεί για hot – spot, δίδεται στη Χίο.

Οι εργασίες στο κέντρο που θα έχει χωρητικότητα 1095 ατόμων βρίσκονται στο 90%. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου αλλά και των οικίσκων ενώ το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθούν στο εσωτερικό του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η Αστυνομία, η Frontex καθώς και οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ήδη το κτίριο έχει συνδεθεί με ηλεκτρικό και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ απομένει η μεταφορά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως μαγειρεία, καθώς και μηχανημάτων όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια για τα ρούχα μεταναστών και προσφύγων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: