Σε δύσκολη φάση η επίλυση του Κυπριακού, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου




Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων για επίλυση του Κυπριακού δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο αλλά σε μια δύσκολη φάση, δήλωσε χθες, μετά το μνημόσυνο του Γεώργιου Ιωαννίδη που τελέστηκε από τον Ιερό ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` χωρίς να προδικάζει, όπως είπε, εξέφρασε την εκτίμηση , ότι από εδώ και πέρα οι συνομιλίες θα συνεχίζονται με ρυθμό χελώνας και αυτό , όπως είπε, εξαρτάται από τους δυο συνομιλητές .

Είναι πολύ δύσκολο σημείωσε, να φτάσουμε στο τέλος των συνομιλιών με την επίτευξη λύσης εάν η Τουρκία δεν οπισθοχωρήσει από τις αδιάλλακτες θέσεις της.

Σχολιάζοντας παράλληλα την τοποθέτηση της Ρωσίας σε σχέση με το Κυπριακό και την Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι συμμερίζεται πλήρως τις ρωσικές απόψεις οι οποίες είπε πάντοτε είναι θετικές και εξέφρασε την απορία γιατί ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δεν τις υιοθέτησε.

Οι Τούρκοι,σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, οφείλουν να καταλάβουν ότι το κυπριακό πρόβλημα θα λυθεί με τρόπο που θα υπηρετήσει και τις δυο κοινότητες και όχι τη μια.

Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό από την Άγκυρα και όχι από τα τουρκοκρατούμενα δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε λύση, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΠΑΦΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: