Ρώσος ποδοσφαιριστής αποδοκιμάστηκε στην Τουρκία λόγω… Πούτιν




Τον χλευασμό των Τούρκων οπαδών προκάλεσε ένας Ρώσος ποδοσφαιριστής σηκώνοντας την φανέλα του και αποκαλύπτοντας μια φωτογραφία του Πούτιν μετά από έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο μέσος της Λοκομοτίβ Μόσχας, Ντμίτρι Ταράσοφ σήκωσε την φανέλα του και αποκαλύφθηκε μια φωτογραφία του Πούτιν με ναυτικό καπέλο ενώ συνοδευόταν από την φράση «ο πιο ευγενικός πρόεδρος», όπως γράφει το Έθνος.

Ο πολιτικά φορτισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας της Europa League ήταν η μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση μεταξύ των δύο εθνών δεδομένου ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό τζετ τον περασμένο Νοέμβριο.

Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε η Φενερμπαχτσέ με 2-0. Η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι πλέον πιθανό να αντιμετωπίσει τιμωρία διότι η διοίκηση της UEFA δεν επιτρέπει τις πολιτικές δηλώσεις κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ωστόσο ο Ταράσοφ στη συνέχεια υπερασπίστηκε την συμπεριφορά του. «Είναι ο πρόεδρός μου. Τον σέβομαι και αποφάσισα να δείξω ότι είμαι πάντα μαζί του και έτοιμος να του σταθώ» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων R-Sport. «Αυτό που έγραφε η μπλούζα μου ήταν όλα όσα ήθελα να πω» πρόσθεσε.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak χαρακτήρισε την κίνηση ως «προβοκάτσια του Πούτιν». Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι τεταμένες από τότε που η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό που βρισκόταν στον εναέριο χώρο της.

Πριν από τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, άγνωστοι πέταξαν μπουκάλια στο λεωφορείο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ρωσικής ομάδας στο στάδιο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: