Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για προσφυγικό




Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως “αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης έκτακτης κατάστασης”.

“Η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη”, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και καλεί την κυβέρνηση ακόμα και εντός της μέρας να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού – μεταξύ αυτών και τις Ένοπλες Δυνάμεις -– ώστε να εξασφαλιστούν οι βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αναφέρει το Mega.

Επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά να ετοιμαστούν άμεσα οι απαραίτητοι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι προσωρινής διαμονής με σωστή κατανομή σε όλη την Επικράτεια και να εξασφαλιστεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως η Νατοϊκή δύναμη πρέπει να κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε αποτρέποντας τις μεταναστευτικές ροές, και η χώρα μας να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: