Κουτσούμπας για υποθέσεις εκβιασμών: Φταίει το σαπισμένο πολιτικό σύστημα – Οι διάλογοι…




“Συστατικό στοιχείο του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που διαφθείρει και ανθρώπους” χαρακτήρισε τους εκβιασμούς, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στον οικονομικό τηλεοπτικό δίαυλο SBC, προσθέτοντας “και έχει εισχωρήσει σε όλο το πλέγμα αυτού που λέμε αστικό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι και τα ΜΜΕ”.

Τόνισε ότι ένας τέτοιος σαπισμένος οργανισμός δεν διορθώνεται με ημίμετρα, αλλά χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Διάλογοι – “φωτιά” με τους δημοσιογράφους- εκβιαστές, τους οποίους φέρνει στο φως το MEGA, αποδεικνύουν πως το κύκλωμα -με πρόσχημα ότι στηρίζει την κυβέρνηση- είχε σαν στόχο να εκβιάζει για να λαμβάνει κρατικές διαφημίσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με σημειώσεις και έγγραφα που κατασχέθηκαν, οι κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει κάθε μήνα να εισπράττουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ενδεικτικός των σχεδίων που είχαν είναι ο εξής διάλογος που καταγράφηκε από την αστυνομία:

Δημοσιογράφος: Όχι μόνο αυτό, περιμένει και εντολή ποιόν θα γαμ…Κοίταξε να σου πω κάτι. Το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα sites εμείς και ακολουθούνε. Γιατί πρόσεξε. Άλλο να γαμ…εσύ και άλλο να πεις. Θα το πάει παντού..Γιατί δεν μπορεί να γίνει μια εταιρία τέτοια; Σχεδιαστική. Πως πρέπει να γίνει.

Α.Κ.: Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Εμένα δεν με έχουν στο κάδρο; Τίποτα; Έχεις μάθει τίποτα; Ε όχι; Έφυγα…

Δημοσιογράφος: Να σου πω στο κάδρο είναι σαν το…Μπαινοβγαίνεις εύκολα…

Α.Κ: Μπαινοβγαίνεις εύκολα. Σωστό αυτό. Αυτό δεν θέλω εγώ, να μπαινοβγαίνω. Εγώ θέλω να βγω μια και έξω.

Οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των εκβιασμών. Φωτογραφία Έθνος.
Οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των εκβιασμών. Φωτογραφία Έθνος.

Μέσα από τη συζήτηση φαίνεται και η αγωνία της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ να διαπιστώσει εάν είναι ακόμη στοχοποιημένη, με τον δημοσιογράφο να την κρατά σε αγωνία, λέγοντας ότι από το κάδρο μπαινοβγαίνεις εύκολα.

Όπως αναφέρει η ίδια η υπάλληλος στις καταθέσεις της, οι τρεις συλληφθέντες ήθελαν να φτιάξουν μία ομάδα ώστε να πουλήσουν εκδούλευση στην κυβέρνηση μέσω του Τύπου αλλά και του διαδικτύου, με στόχο να εισπράττουν χρήματα από κρατική διαφήμιση.

“Μου έλεγε (σ.σ ο δημοσιογράφος) ότι θα κάνουν μία ομάδα και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μην γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω αυτής της ομάδας, θα εκβιάζουν όποιον το ‘κεντρικό’ σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά, για τους πολιτικούς του σκοπούς”, λέει.

Το MEGA φέρνει στο φως δεκάδες έγγραφα και σημειώσεις που κατασχέθηκαν στα γραφεία του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων, τα οποία θα μπουν στο δικαστικό μικροσκόπιο, και δείχνουν ότι κάθε μήνα διακινούνταν χιλιάδες ευρώ από κρατικές κυρίως εταιρίες που δεν δικαιολογούνται από τη μικρή κυκλοφορία των εφημερίδων και των site.

Όπως φαίνεται οι κατηγορούμενοι ήθελαν να πουλήσουν προστασία σε πολιτικά πρόσωπα, εν αγνοία τους, μεταξύ των οποίων και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τους γνωρίζει και δεν τους έχει δώσει ποτέ διαφήμιση.

Χαρακτηριστικός είναι ο εξής διάλογος:

Α.Κ.: Για τον Αλεξιάδη που μου είπες; Για τον Αλεξιάδη;

Δημοσιογράφος: Για τον Αλεξιάδη να το πεις στον Παππά.

Α.Κ.: Τι; Ότι τι;

Δημοσιογράφος: Ότι ετοιμάζονται να χτυπήσουν τον Αλεξιάδη.

Α.Κ: Κάτι έχουν βρει.

Δημοσιογράφος: Θα σου πω εγώ. Θα μάθω.

Α.Κ: Άμα μάθεις πάρε με. Ό,τι ώρα και αν είναι. Με αυτόν συναντήθηκα και άλλη ώρα. Έχω γίνει…

Στόχος τους ήταν να πλευρίσουν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά, με θετικά δημοσιεύματα και να επιδιώξουν να υπάρξει επαφή μαζί του. Μάλιστα τον αποκαλούν αρχιμανδρίτη.

Δημοσιογράφος: Όταν σου είπα για τον άλλον, ξέρεις ποιον, τον αρχιμανδρίτη, πρόσεξε, θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει…Κατάλαβες τι λέω;

Α.Κ: Τα έχω μεταφέρει όλα αυτά, μην ανησυχείς… Τίποτε άλλο έχουμε;

Δημοσιογράφος: Δεν έχει κάτι άλλο..Εκείνο που θα κάνεις ρε βλάκα είναι να μου δώσεις τον ένα κωδικό να μπαίνω στην ΕΥΔΑΠ, γιατί εγώ βλέπω συνέχεια τα site…Πρέπει να δείξεις ότι είσαι red alert. Να μην κουνιέται αν δεν σε ρωτάει (σ.σ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ).

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έκανε λόγο για αήθη επίθεση που ξεπερνά κάθε όριο και προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Χωρίς τους απαραίτητους συνεργάτες ωστόσο, τα σχέδια των κατηγορουμένων δεν θα μπορούσαν να ευοδωθούν. Έτσι, ένας εκ των συλληφθέντων επικοινωνεί με ιδιοκτήτη site για τα περαιτέρω.

Δημοσιογράφος: Έλα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.

Ιδιοκτήτης site: Μην μου πεις ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό…πω πω πως τα κατάφερες;

Δημοσιογράφος: Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Αμαλία… θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία.. τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;

Ιδιοκτήτης site: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

“Η υπεράσπιση ενδιαφέρεται μόνο για τα στοιχεία και το υλικό της δικογραφίας και δεν την αφορούν οι πολιτικές ή οι επικοινωνιακές προεκτάσεις του θέματος”, δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος ενός εκ των δημοσιογράφων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: