Η ΑΗΚ συνεχίζει την παροχή ρεύματος στους Τουρκοκύπριους από την Πρωτοχρονιά




Μέχρι αύριο, 4 Φεβρουαρίου, η ΑΗΚ θα παραχωρεί ηλεκτρικό ρεύμα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, στη βάση της δεύτερης συμφωνίας που έχει καθορισθεί μεταξύ της Αρχής και ενός φυσικού προσώπου, που έχει σχέση με την τουρκοκυπριακή “αρχή” ηλεκτρισμού, με ισχύ από τις 16 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι το πρώτο συμβόλαιο που αφορούσε την περίοδο 1η μέχρι 15 Ιανουαρίου 2016 συντάχθηκε και υπογράφηκε και η χρέωση ανέρχεται στα 50.000 δολάρια, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και του φόρου για τις ΑΠΕ, από τους οποίους οι Τ/κ είχαν ζητήσει εξαίρεση σε κάποιο στάδιο, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από την πολιτεία, όπως διευκρίνισε η κ. Παπαδοπούλου.

Σημείωσε δε ότι η χρέωση που γίνεται είναι κανονική “όπως για κάθε πελάτη της ΑΗΚ και δεν έγινε οποιαδήποτε ειδική διευθέτηση”.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε, δεν υπάρχει νέο αίτημα για συνέχιση της σύνδεσης. Εάν αυτό συμβεί, εξήγησε, θα εξεταστεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και εφόσον εγκριθεί, η ΑΗΚ θα συνεχίσει να παρέχει ρεύμα στην τ/κ κοινότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της. Συνολικά, η ΑΗΚ παρέχει ρεύμα στους Τ/κ από την Πρωτοχρονιά. Το δεύτερο συμβόλαιο που αφορά την περίοδο 16/1-4/2/2016 σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου θα υπογραφεί εντός των ημερών και θα γίνει και η ανάλογη χρέωση.

Ραλλή Παπαγεωργίου, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: