Έκρηξη σε αεροσκάφος στην Σομαλία – Εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση




Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος στην Σομαλία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε και προκάλεσε οπή στην άτρακτό του.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πιλότος του αεροπλάνου, το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Μογκαντίσου στη Σομαλία, δήλωσε πως πιθανότατα η αιτία είναι βόμβα.

Εμπειρογνώμονας της αεροπορίας που εξέτασε τις φωτογραφίες από την τρύπα στην άτρακτο δήλωσε πως η ζημιά συνάδει με εκρηκτικό μηχανισμό.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ οι 74 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου εκκένωσαν το χώρο μετά την ασφαλή προσγείωση, δήλωσε ο αξιωματικός της αεροπορίας της Σομαλίας Αλί Μοχάμεντ.

Υπάρχουν όμως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ένας άνδρας επιβάτης έπεσε έξω από την τρύπα που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Ο Μοχάμεντ Χασάν, αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη Μπάλαντ, 30 χιλιόμετρα βόρεια του Μογκαντίσου, δήλωσε πως οι κάτοικοι βρήκαν το νεκρό σώμα ενός ηλικιωμένου που μπορεί να έπεσε από το αεροπλάνο.
Το αεροπλάνο, ιδιοκτησίας Daallo Airlines, κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί.

Ο Σέρβος πιλότος, Βλαντιμίρ Βοντοπίβετς, δήλωσε στην εφημερίδα του Βελιγραδίου, Blic: «Νομίζω ότι ήταν βόμβα. Ευτυχώς, τα συστήματα ελέγχου του αεροσκάφους δεν καταστράφηκαν και έτσι μπορέσαμε να επιστρέψουμε και να προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου. Χάσαμε την πίεση στην καμπίνα. Δόξα τον Θεό όλα πήγαν καλά».

Ο αναπληρωτής πρέσβης της Σομαλίας Awale Kullane που βρισκόταν στο αεροπλάνο έγραψε στο Facebook ότι «άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και δεν μπορούσα να δω τίποτα εκτός από καπνό για μερικά δευτερόλεπτα». Όταν όμως η ορατότητα επέστρεψε συνειδητοποίησε πως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι» του αεροπλάνου έλειπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: