Το ζεύγος Ακιντζί θα παρευρεθεί στο εναρκτήριο δείπνο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ




Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και η σύζυγος του Μεράλ θα παρευρεθούν στο εναρκτήριο δείπνο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λεγόμενου προεδρικού γραφείου, το ζεύγος Ακιντζί θα παρευρεθεί στο δείπνο ύστερα από πρόσκληση του ιδρυτή και Προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Καθηγητή Klaus Schwab.

Συνάντηση Ακιντζί – Νταβούτογλου χθες βράδυ στο Νταβός

Ανταλλαγή απόψεων για μία περίπου ώρα όσον αφορά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είχαν χθες βράδυ στο Νταβός, όπου βρίσκονται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Αχμέτ Νταβούτογλου και όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενο η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν ακολούθησαν δηλώσεις. Ταυτόχρονα με τη συνάντηση Ακιντζί – Νταβούτογλου η σύζυγος του Τ/κ ηγέτη, Μεράλ και η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού Σαρέ είχαν επίσης τη δική τους συνάντηση.

Η Κίπρις σε ανταπόκρισή της από το Νταβός αναφέρει ότι σε σύντομη δήλωσή του στον απεσταλμένο της εφημερίδας, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη λύση που θα βρεθεί στην Κύπρο είναι σημαντικός. “Η στήριξη της Τουρκίας είναι πάντοτε δίπλα μας”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Βουλευτής του ΑΚΡ Άγκυρας και πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: