Συνάντηση θα έχουν στο Νταβός Αναστασιάδης, Ακιντζί και Μπαν Κι Μουν




Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσαν ότι αποδέχτηκαν πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για κοινή συνάντηση στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός.

Στην συνάντηση αναμένεται ότι θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες άρχισαν τον περασμένο Μάϊο.

Σήμερα οι Αναστασιάδης και Ακιντζί είχαν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ήταν εποικοδομητική. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν περαιτέρω καθοδηγητικές γραμμές στους διαπραγματευτές και πρότειναν έντεκα άτομα, ο καθένας, ως μέλη της τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «βρίσκονται στο στάδιο διαπίστωσης προόδου και δυσκολιών». Είπε ότι έγινε ανασκόπηση και καταγράφηκαν «σημεία συναντίληψης και οι αποστάσεις που υπάρχουν».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι σύντομα θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, τη Βουλή και τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να τερματιστούν οι μεμψιμοιρίες και η παραφιλολογία.

Α. Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: