Παπακαλιάτης: Στόχος μου είναι να βγει ο θεατής από την αίθουσα με έντονα συναισθήματα




Ύστερα από έναν μήνα προβολών σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας ‘Αλλος Κόσμος» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της έχοντας κόψει κοντά στα 600.000 εισιτήρια, με τον σκηνοθέτη να στοχεύει στη διεθνή διανομή της.

«Στόχος μου είναι να βγει ο θεατής από την αίθουσα έχοντας βιώσει έντονα συναισθήματα» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μετά από μία Q&A προβολή της ταινίας του στον κινηματογράφο Ζέα Digital στον Πειραιά. Τον τελευταίο μήνα, ο Ελληνας δημιουργός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με το «Ενας άλλος κόσμος» και μετά από κάθε προβολή απαντά στις ερωτήσεις του κοινού. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αμερική με το «Αν», όταν ταξίδευε για τις ανάγκες της ταινίας από πολιτεία σε πολιτεία.

«Εκεί βίωσα για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία και μάλιστα η ερώτηση ενός θεατή υπήρξε η σπίθα προκειμένου να ξεκινήσει να γράφεται το “Ένας ‘Αλλος κόσμος”. Επειδή τότε λειτούργησε πάρα πολύ καλά η συζήτηση με το κοινό, αποφασίσαμε με την παραγωγή να το κάνουμε και στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από το Ηράκλειο της Κρήτης, μετά πήγαμε Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Γιάννενα, Βόλο, Λάρισα, Ρόδο, Χανιά, Ρέθυμνο και στο ενδιάμεσο σε διάφορες αίθουσες στην Αττική και στον Πειραιά» εξηγεί ο Χρ. Παπακαλιάτης τονίζοντας τη σημασία της επαφής του δημιουργού με το κοινό.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: