Εκλογές Ν.Δ.: Αναμονή για τα αποτελέσματα




Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος. Η ψηφοφορία συνεχίζεται μόνο στα εκλογικά τμήματα εντός των οποίων υπήρχαν ακόμη ψηφοφόροι.

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος. Αυτό ακριβώς και έγινε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκλεισαν οι κάλπες καθώς ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, και άρχισε η καταμέτρηση. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 10 το βράδυ. Η διαδικασία παρατάθηκε σε τρία εκλογικά τμήματα.

Ήδη, παράταση έχει δοθεί στα εκλογικά κέντρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου(Δωδεκανήσου 106 και Αγίου Βασιλείου) και στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Πετρούπολη.

Και οι δύο υποψήφιοι είναι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των Νεοδημοκρατών. Συνολικά 320.000 ψηφοφόροι υπολογίζεται ότι προσήλθαν στις κάλπες, ποσοστό το οποίο οι επιτελείς της Συγγρού χαρακτηρίζουν αναμενόμενο, λόγω των ειδικών συνθηκών του β’ γύρου.

Τόσο στο στρατηγείο του κ. Μεϊμαράκη, στην περιοχή του Υμηττού, όσο και στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου, κυριαρχούν τα χαμόγελα και η πίστη ότι η νίκη δεν αργεί -για κανέναν από τους δύο.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλούνται άτυπες σφυγμομετρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανταποκρίσεις συνεργατών από διάφορες περιφέρειες της Επικράτειας και επιτόπιες δειγματοληψίες ως προς τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος.

Αντίστοιχα, η πλευρά Μεϊμαράκη βασίζει την αισιοδοξία της, τόσο στην “περιοδεία” που έκαναν συνεργάτες του υποψήφιου αρχηγού εχθές και σήμερα σε μεγάλες περιφέρειες, όπως πχ το Περιστέρι, όσο και στα πρώτα τελικά αποτελέσματα: Από το νησί της Ίου έγινε γνωστό ότι από τους 80 ψηφίσαντες, φαίνεται ότι οι 59 επιλέγουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για αρχηγό της ΝΔ.

Ακριβώς με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 στο αρχηγείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη άρχισαν να συναθροίζονται φίλα προσκείμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως οι κ.κ. Θανάσης Μπούρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Κώστας Μίχαλος κ.α.

Μειωμένη, σε ποσοστό περίπου 20%, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 20 Δεκεμβρίου, περιμένουν τη συμμετοχή στο σημερινό β’ γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου οι επιτελείς της Συγγρού.

Το ποσοστό αυτό θεωρείται, λίγο-πολύ, αναμενόμενο, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο β’ γύρος είναι διαφορετικές, σε σχέση με εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ενώ εκείνη την Κυριακή ήταν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα, για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

Ο Τραγάκης διαψεύδει κύκλους του Μητσοτάκη: Ανυπόστατες οι προβλέψεις…

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα”, ανέφερε.

Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι “παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική”, ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις 14.00 είχαν ψηφίσει περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμούν ότι τελικά η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους. Δηλαδή, εξηγούν, ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Επιπλέον κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ αναφέρουν τα εξής:

«Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

— «Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. «Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ν. Αρμένης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: