Αδυσώπητες οι πραγματικότητες: Οι Ευρωπαίοι καλόπιασαν τους Τούρκους, μέχρι εκεί..




Της ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑ
WWW.PHILENEWS.COM

Οι πνιγμοί παιδιών στην Ανατολική Μεσόγειο έγιναν πλέον ρουτίνα. Δεν ευαισθητοποιούν τους Ευρωπαίους. Ούτε και προκαλούν την οργή που προκάλεσε η φωτογραφία του μικρού νεκρού Αϊλάντ στα χέρια του Τούρκου αστυνομικού… Ο πνιγμός του μικρού Σύρου που αναζητούσε μέλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος, ταρακούνησε το παγκόσμιο, πύκνωσε τις τάξεις των εθελοντών στα ελληνικά νησιά. Ώς εκεί όμως…

Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των τουρκικών ακτών στο ναυάγιο που σημειώθηκε παραμονή Χριστουγέννων στο Αιγαίο. Το υπερφορτωμένο πλοιάριο που τους μετέφερε προς τη Λέσβο ανατράπηκε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Δύο μόνο 24ωρα προηγουμένως άλλοι 11 μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, πνίγηκαν ανοικτά των τουρκικών ακτών όταν ανατράπηκε το σαπιοκάραβο που τους μετέφερε προς τα ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι διακινητές μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων προς την ελπίδα, γιατί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μειώθηκε η κίνηση προς την Ελλάδα!!!

Η ευαισθητοποίηση των πολιτισμένων Ευρωπαίων και των Βρυξελλών εξαντλήθηκε στο καλόπιασμα της Τουρκίας προκειμένου να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση του κύματος των μεταναστών προς αυτή. Και στην αμοιβή του υπ’ αριθμόν ένα κράτους που συνέβαλε στην εξάπλωση των τζιχαντιστών στην ευαίσθητη περιοχή στο πλαίσιο της μεγαλομανίας του Ερντογάν να γίνει ο ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου.

Στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν οι πρώτοι 293 από τους 400 συνοριοφύλακες της Frontex που θα βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές στη διαχείριση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων στο Αιγαίο. Φευ, η λύση της μεταναστευτικής κρίσης δεν βρίσκεται στην ενίσχυση της αστυνόμευσης ούτε στα αυξημένα μέτρα ασφάλειας. Οι πυρήνες που δημιουργούν τα κύματα φυγής συντηρούνται αναλλοίωτοι. Όσο οι ισχυροί ανέχονται αυτή την κατάσταση, όσο θωπεύουν τον νεοσουλτάνο Ερντογάν και ικανοποιούν τις ορέξεις του, άλλο τόσο θα εκτίθεται η Ευρώπη…

Ανίσχυρη σέρνεται πίσω από τις δραματικές εξελίξεις και προδίδει τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ενοποίησή της. Εμπνευσμένοι ηγέτες δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα που να μπορούν να σηκώσουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες και να παραδειγματίσουν αλλά και να επιβάλουν πολιτικές ειρήνης, ασφάλειας, ομοψυχίας, που τόσο έχει ανάγκη η Γηραιά Ήπειρος όπως και η εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τα συμφέροντα επιβάλλουν, δυστυχώς, ανθρωποθυσίες και τακτικές που κάθε άλλο παρά θυμίζουν το γιατί δημιουργήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: