Σας καλούμε να εμπιστευθείτε την Ελλάδα, είπε ο Αλέξης σε ξένους και ομογενείς επενδυτές




Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπλήρωσή τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum.

«Διαπραγματεύθηκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία σειρά δραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που εφαρμόζονται με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: