Πως να ζήσει ένας Ερντογάν με 300 πετρελαιοπηγούλες;




Το καθεστώς Άσαντ αγοράζει πετρέλαιο από τους Κούρδους του PYD Της Συρίας, το οποίο σχετίζεται με το ΡΚΚ, υποστηρίζει ένας εκ των Τουρκομάνων ηγετών, ο Σαμίρ Χαφέζ.

Τώρα σε τι αποσκοπεί η καταγγελία αυτή και τι ακριβώς το κακό έχει μια τέτοια ενέργεια για όλους, πλην των Τούρκων, δεν μπορεί να εξηγηθεί.Προφανώς η παραδοσιακή «μπουνταλοσύνη» των Τούρκων τους κάνει να πιστεύουν πως η όποια συναλλαγή του καθεστώτος Άσαντ με τους όποιους Κούρδους θα συγκινήσει κάποιους εκτός των τουρκικών συνόρων.

Ε’ και «φίλοι» Τούρκοι; Εσείς πολεμάτε και τους Κούρδους και τον Άσαντ. Μήπως περιμένετε να σας το ανταποδώσουν με μπουκέτα από άνθη; Ή αδυνατεί, ο ανατολίτικος εγκέφαλός σας, να δεχτεί ότι από την στιγμή που πιέζεται αμφοτέρους, είναι δεδομένο ότι οι πιεζόμενοι θα συμμαχήσουν κατά του κοινού εχθρού, της Τουρκίας;

Ή μήπως η «καταγγελία» έχει σκοπό να απενοχοποιήσει τη «μαμά» Τουρκία από την κατηγορία ότι αγοράζει το πετρέλαιο των τζιχαντιστών; Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του πιονιού της Άγκυρας Χαφέζ, μάλλον αυτό ισχύει.

«Στην Συρία αντλούνται 150.000 βαρέλια πετρελαίου. Από τις πετρελαιοπηγές της χώρας 1.420 ελέγχονται από τους Κούρδους, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μόνο 300», είπε. Το καημένο το ΙΚ. Πώς να επιζήσει αυτό και ολόκληρη οικογένεια Ερντογάν με μόνο 300 πετρελαιοπηγούλες;

Τι κακοί που είμαστε; Πως τολμάμε να κατηγορούμε την «αγία» Τουρκία, πως λέμε ότι το ΙΚ είναι η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο; Πως, μα με 300 πετρελαιοπηγούλες; Ούτε για το ακόνισμα των μαχαιριών με τα οποία αποκεφαλίζουν δεν φτάνουν τα λεφτά. Τι να σου κάνουν 300 μόνο πετρελαιοπηγούλες; Ούτε για το χαρέμι του Μπιλάλ Ερντογάν, δηλαδή.

Αίσχος, ντροπή και αισχύνη, κάνετε θέμα για 300 περτρελαιοπηγούλες; Άθλιοι! Και κανείς δεν βλέπει το βδελυρό κακό της εμπορίας πετρελαίου Άσατν-Κούρδων!

Αλήθεια παλικάρια εκεί στην Άγκυρα μήπως σας έχει γυρίσει το μάτι με αυτό που βλέπετε; Μήπως φοβάστε ότι οι Κούρδοι της Συρίας μπορέσουν μέσω του πετρελαίου να κερδίσουν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τους, δημιουργώντας προηγούμενο που θα εκμεταλλευτούν και οι Κούρδοι της Τουρκίας;

ΠΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: