Παραμένει αισιόδοξος ο Αναστασιάδης




Μια ενδιαφέρουσα και αρκετά αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα για την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και άσκησε έντονη κριτική σε αυτούς που άσκησαν κριτική στην πορεία που ακολουθεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι παρά την πλήρη ενημέρωση που έκανε στο Εθνικό Συμβούλιο κάποιοι έκαναν επιλεκτικές διαρροές που εξυπηρετούσαν την αντιπολιτευτική τους τακτική.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνηγορήσει σε άνοιγμα κάποιων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αναφέροντας ότι εάν η Τουρκία άνοιγε κάποιους αεροδιαδρόμους ή λιμάνια θα μπορούσε να δει θετικά το άνοιγμα κάποιων κεφαλαίων, διότι αυτό θα σήμαινε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα.

Σημείωσε ότι αυτή την εποχή η Κύπρος έχει τις καλύτερες σχέσεις από ποτέ στη διεθνή σκακιέρα, με τον Αραβικό Κόσμο, το Ισραήλ, την Αμερική, τη Ρωσία, αλλά και το σύνολο των Ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Για την οικονομία, απαντώντας σε ερώτημα για την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα, σημείωσε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και ευχαρίστησε τα συνδικάτα και τον κυπριακό λαό που στήριξαν με ησυχία και επιμονή αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Τόνισε μάλιστα, ότι μέσα από αυτή τη δύσκολη κρίση και την μεγάλη προσπάθεια έγιναν μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την Κύπρο ένα πολύ πιο σύγχρονο κράτος.

Για τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας και τις πληροφορίες για δυσφορία του από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ακγυρα και το τι διεμήφθει εκεί, σχολίασε ότι υπάρχει άριστη και συνεργασία με την Αθήνα και τον κ. Τσίπρα και υπήρξε προσυννενόηση και ταύτιση με τον κ. Τσίπρα πριν την επίσκεψη στην Τουρκία.

Διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για δυσφορία λέγοντας ότι με τον κ. Τσίπρα, όπως και πριν με τον κ. Σαμαρά, έχει άριστη σχέση και συνεργασία.

Για το πολιτικό του μέλλον και την πιθανότητα να διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία είπε ότι δεν το έχει αποφασίσει και τόνισε ότι αυτό θα κριθεί από την επιτυχία των στόχων που έχει θέσει, προσδιορίζοντάς τους στην επανένωση της πατρίδας και το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: