Ο Άδωνις εγκαλεί τον Καραμανλή: Εμείς δεν είμαστε Ν.Δ.;




Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του MEGA ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να αποστασιοποιείται. Επικριτικός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι αδυνατεί να πιστέψει πως ο Κώστας Καραμανλής πήρε μια τέτοια θέση.

“Δεν θέλω καθόλου να πιστέψω ότι αυτή η διαρροή ανταποκρίνεται έστω και κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα. Υπό την εξής έννοια. Τί θα πει μόνο κ. Μεϊμαράκης διασφαλίζει την ενότητα; Δηλαδή οι άλλοι τρεις δεν είμαστε ΝΔ; ΝΔ είναι μόνο ο κ. Μεϊμαράκης; Προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος” δήλωσε στο MEGA ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

“Είναι απολύτως σταθερή η εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την νεότητα της παράταξης, την επόμενη ημέρα” είπαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δίνοντας εκ νέου στήριξη στον υποψήδιο για την προεδρία της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ χθες σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη ΝΔ, μόλις 8 ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία Genius Systems κατά της Συγγρού, διότι αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή και επελέγη η Vodafone. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι έκανε πιο οικονομική προσφορά και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Πάντως στη ΝΔ δεν δίνουν όπως λενε μεγάλη σημασία στο όλο θέμα και εκτιμούν πως δεν θα μπορέσει να προκαλέσει πρόβλημα στις εκλογές. Το πρωί της Κυριακής συνεδριάζει η ΚΕΦΕ, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Vodafone θα κάνει το πρώτο τεστ της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με το MEGA, την ίδια ώρα οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ καλούν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να πεισθούν ότι στις 20 Δεκεμβρίου δεν εκλέγουν μόνο Πρόεδρο της ΝΔ αλλά τον επόμενο πρωθυπουργό.

“Και αυτό το οποίο πρεσβεύω είναι αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα. Ένα νέο είδος πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σοβαρότητα, στην εργατικότητα, στην κατάρτιση, στη δυνατότητα αυτής της χώρας επιτέλους να εκπροσωπηθεί επάξια στο εξωτερικό όχι μ’ ένα περιφερόμενο πρωθυπουργό, απροετοίμαστο με τα χέρια στις τσέπες” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας που περιοδεύει στα Ιωάννινα και την Κέρκυρα μίλησε για επιτακτική ανάγκη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης σύντομα.

“Ο κόσμος της ΝΔ απαιτεί, το βλέπω παντού, ένα νέο ξεκίνημα χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς σκιές χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Μια ΝΔ ελκυστική στην κοινωνία, με σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτήν την απαίτηση είμαι έτοιμος να την κάνω πράξη” υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: