Μεντβέντεφ: “Η Τουρκία ήθελε πόλεμο”




«Η Τουρκία ήθελε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με την κατάρριψη του αεροσκάφους μας», δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους της, πως θα έπρεπε να αντιδράσει μια χώρα; Θα έπρεπε να ξεκινήσει πόλεμο, διότι η κατάρριψη του Su-24 αποτέλεσε άμεση επίθεση σε μια άλλη χώρα», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Φυσικά ο πόλεμος είναι η χειρότερη λύση αν και η Τουρκία παραβίασε κάθε διεθνές νομικό δεδομένο και προχώρησε σε επίθεση εναντίον μας με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», τόνισε.

Στο μεταξύ ανακαλύφθηκε το «μαύρο» κουτί του καταρριφθέντος ρωσικού αεροσκάφους το οποίο όμως, με επιμονή του Ρώσου προέδρου Πούτιν, θα ανοιχθεί παρουσία και ξένων ειδικών.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δια του εκπροσώπου του, του στρατηγού Ιγκόρ Κονάσενκοφ, διέψευσε πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του Κουβέιτ, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ανέπτυξε μία νέα αεροπορική βάση στο Σαϊράτ της Συρίας, (35 χλμ νοτιοανατολικά της Χομς).

Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονας στα στρατιωτικά θέματα για να καταλάβει ότι από την υφιστάμενη βάση του Χμάιμιμ, (Hmeimim), οποιοδήποτε ρωσικό αεροπλάνο σε λιγότερο από 40 λεπτά μπορεί να προσεγγίσει το συριακό έδαφος, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

https://www.rt.com/news/325200-ankara-war-russia-response/

http://sputniknews.com/politics/20151209/1031464301/medvedev-turkey-russia-war.html#ixzz3tp1qcXJc

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: