Με αφορμή τον “καυγά” για τα μάτια της Ντέλιας: Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη…




Η επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκίνησε από τον υπουργό κ. Νίκο Παππά, τον πιο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησε η εφημερίδα “Αυγή” και στη συνέχεια απασφάλισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του στους καλούς συναδέλφους της ΕΡΤ.

Τόσο οι κ. Τσίπρας και Παππάς, όσο και η “Αυγη”, μίλησαν με τα χείριστα λόγια για το ΔΝΤ. Και επειδή γνωρίζουν περισσότερα από τον καθένα δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να αμφισβητήσω τα λεγόμενα και τα γραφόμενά τους.

Βεβαίως, τα ίδια ακούσαμε και από τους πολιτικούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι επιχείρησαν να απαλλαγούν από το ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2014, χωρίς επιτυχία. Θα έλεγα πως εκείνη η “σύγκρουση” της Αθήνας με την κ. Λαγκάρντ ήταν μοιραία για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δανειστές με πρώτους τους Γερμανούς την εγκατέλειψαν…

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, δεν θέλει άλλο το Ταμείο στα πόδια του, και είναι ένα λογικό αίτημα. Η αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που απαιτεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα, μας προβλημάτισε διότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία εκτίμηση σε όσους νομίζει πως του αντιστέκονται. Και τιμωρεί… Για τους ρομαντικούς που ακόμα μιλάνε για την δήθεν “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να …ενηλικιωθούν. Η λέξη “αλληλεγγύη” είναι απαγορευμένη στη Νέα Ευρώπη της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των υπολοίπων καπιταλιστών.

Λογικό είναι λοιπόν το αίτημα του κ. Τσίπρα: Ας φύγει το ΔΝΤ… Όμως, ένας ανεξάρτητος παρατηρητής των ελληνικων πολιτικών και οικονομικών πραγμάτων, θα μπορούσε να του απαντήσει: Τι μιλάς και διαμαρτύρεσαι. Είναι στο χέρι σου να διώξεις το ΔΝΤ την Ελλάδα. Και αυτή τη διαπίστωση την πιστεύω ειλικρινώς. Με τον ίδιο τρόπο που αποδέχθηκε το καλοκαίρι την παραμονή του Ταμείου στη χώρα μας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ακυρώσει ότι υπέγραψε. Αρκεί να στείλει μία επιστολή στην κ. Λαγκάρντ και να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις.

Ας το κάνει, λοιπόν, και ας σταματήσει να πετά πέτρες στη Ντέλια μέσω συνεντεύξεων. Ετσι κι αλλιώς, το Ταμείο δεν συμμετέχει στο χρηματοδοτικό “κομμάτι” του Προγράμματος, δεν έχει καν δικό του Πρόγραμμα το οποίο “εξέπνευσε” με την αποδοχή του τρίτου Μνημονίου από τον Πρωθυπουργό. Αρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχει στην Αποστολή και στην επιθεώρηση. Το ΔΝΤ βρίσκεται στην Ελλάδα επειδή πρωτίστως το απαιτούν οι Ευρωπαίοι δανειστές και επειδή ο πρωθυπουργός τους ζήτησε να μείνουν. Αλλωστε, οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο επόμενο Πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Διώξε τους σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ, διώξε τους αγαπητέ Αλέξη. Διαφορετικά μη διαμαρτύρεσαι, διότι δικαιώνεις τον Σόιμπλε, που ισχυρίζεται πως το κάνεις για εσωτερικούς πολιτικούς και κομματικούς λόγους…

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: