Καλά Χριστούγεννα… Αγάπη, ειρήνη, αλληλεγγύη, υγεία, χαρά και ευτυχία για όλο τον κόσμο




25 Δεκεμβρίου 2015: Ο όπου γης Ελληνισμός, η Ορθοδοξία, και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, εορτάζουν σήμερα τη γέννηση του Θεανθρώπου. Απλοί άνθρωποι, εκκλησιαστικοί ηγέτες, Προέδροι και Πρωθυπουργοί σε πολλές χώρες του κόσμου τιμούν τη Γέννηση του Χριστού.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο προσδοκούμε για Ανάσταση των αγαπημένων πατρίδων μας, που κτυπήθηκαν ανελέητα από την οικονομική κρίση. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω, θέλουμε όσα μας αξίζουν. Οι πολιτικοί, έδωσαν την ευκαιρία στους δανειστές και τους τοκογλύφους να μας ταπεινώσουν. Ετσι απλά… Λέμε όχι άλλο πιά…

Η ιστοσελίδα μας εύχεται σε όλους αγάπη, ειρήνη, αλληλεγγύη, υγεία, χαρά και ευτυχία. Για τους Ελληνες, για όλο τον κόσμο. Η σκέψη μας είναι στα κατεχόμενα εδάφη, στους πρόσφυγες, στους κυνηγημένους από τους άσπλαχνους δυνατούς της Γης.

Τα κάλαντα για τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (4-Δ) στα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (4-Δ) στα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσφέρει δώρα στα παιδάκια από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015. Tα κάλαντα έψαλαν στον πρωθυπουργό, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος "Κωστηλάτα" από την 'Αρτα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσφέρει δώρα στα παιδάκια από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015. Tα κάλαντα έψαλαν στον πρωθυπουργό, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος “Κωστηλάτα” από την ‘Αρτα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

— Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα. Τα μικρά παιδιά, τους μαθητές και τους χορευτές υποδέχτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό και ο υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε για περίπου δύο ώρες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών του Νηπιοτροφείου, κάλαντα, τις μουσικές των παραδοσιακών οργάνων του Γυμνασίου Ιλίου και τους παραδοσιακούς χορούς του αρτινού Συλλόγου, με τον κ. Τσίπρα να ανταλλάσσει ευχές για «χρόνια πολλά», δώρα και ένα αναμνηστικό γούρι για τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου, αλλά και να φωτογραφίζεται και να έχει σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους χορευτές.

Πρώτοι είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, με τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Φλαμπουράρη να τους μοιράζουν δώρα. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους δασκάλους, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και «καλή δύναμη».

Εν συνεχεία υποδέχτηκε τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, στους οποίους παρέδωσε ένα συλλογικό δώρο και συγκεκριμένα μερικά όργανα που έχουν ανάγκη το σχολείο. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους για την καθημερινότητα και τη λειτουργία του σχολείου, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή χρονιά», ενώ τους ξεπροβόδισε λέγοντάς τους: «Και του χρόνου σας περιμένουμε».

Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε και από τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι χοροί. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί προτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα. Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός είπε: «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό». Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα παραδοσιακό ταγάρι ως δώρο για τη σύζυγό του, για να ακολουθήσουν μετά παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, παραμονή Χριστουγέννων, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», και πρόσφεραν δώρα για τα παιδιά. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, παραμονή Χριστουγέννων, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», και πρόσφεραν δώρα για τα παιδιά. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

— Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

«Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

— «Αυτές τις μέρες ας χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές, κυρίως στα μικρά παιδιά. Υγεία και δύναμη σε κάθε ελληνική οικογένεια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία άκουσε σήμερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον σύλλογο Κρητών.

Οι Βρακοφόροι Κρήτης και οι Πόντιοι Περάματος είπαν τα κάλαντα στον Κουτσούμπα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το πρωί στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Ένωση Ποντίων Περάματος.

Ο κ. Κουτσούμπας υποδέχθηκε τους Βρακοφόρους Κρήτης στις 8:30, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχήθηκε: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για τον λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές». Ο γγ του ΚΚΕ έκλεισε με μία μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μάς εμπνέει».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης, απάντησε: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Λίγο αργότερα, στις 9:30, ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος». «Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολλά το βίον, το ΚΚΕ ας όλεν το καλλίον» δήλωσε στα ποντιακά μετά τα κάλαντα ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

https://www.youtube.com/watch?v=9QNsTgjFSNw

— Το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, στα Μελίσσια, αντί για κάλαντα στα γραφεία του Ποταμιού, επισκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ανάμεσα σε παιδικές φωνές και αγκαλιές από τα 28 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμμετείχε στη προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Έφτιαξε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, που θα σταλούν από τα παιδιά σε φίλους, που είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμά τους βοηθούν τα σπίτια αγάπης και φροντίδας του Χαμόγελου να παραμείνουν ανοιχτά, έπαιξε μαζί τους και τραγούδησε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

«Το επίπεδο δημοκρατίας σε μια χώρα έχει σχέση με το πώς συμπεριφέρεται στους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας. Είναι, λοιπόν, πολύ θλιβερό που σε αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουμε παραμελήσει τα παιδιά μας. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις δομές κοινωνικής προσφοράς με ελάχιστα μέσα. Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως ήμασταν κι εδώ σαν άνθρωποι, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας γιατί αλλιώς αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και χαίρομαι πάρα πολύ που επισημάνατε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά που σήμερα είναι εδώ, αύριο θα είναι στα πανεπιστήμια, αύριο θα είναι μπροστά. Και μου ‘χει δοθεί η δυνατότητα, όλα αυτά τα χρόνια, να δω αυτή την πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια απέναντι στα παιδιά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «…Θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμα πως η παιδική προστασία δεν τυχαίνει της ανάλογης προσοχής τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για τα τελευταία χρόνια που είναι η κρίση, αλλά και πριν. Θα πρέπει να γίνει κάτι, ούτως ώστε τα δικαιώματα των παιδιών να αντιμετωπιστούν πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη πίεση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: