Η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την επίθεση για την έκρηξη στον ΣΕΒ




Η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ, η οποία είχε σημειωθεί στις 24 Δεκεμβρίου.

Η προκήρυξη στάλθηκε σε στικάκι usb, το οποίο αφέθηκε από άγνωστο το μεσημέρι σήμερα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο στικάκι υπάρχουν 32 σελίδες, στις οποίες ο συντάκτης του κειμένου, αναφέρει τα της τοποθέτησης της βόμβας.

Πριν την ανεύρεση του usb, άγνωστος τηλεφώνησε στον ΔΟΛ, ο οποίος ειδοποίησε για την ύπαρξη του φακέλου με την προκήρυξη.

Στη συνέχεια, το στικάκι μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου μετά από την εξέταση για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, θα το άνοιγαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δουν το περιεχόμενο και την επωνυμία της οργάνωσης πίσω από την επίθεση.

Yψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την οργάνωση πίσω από την βομβιστική επίθεση στο ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι ο τρόπος αποθήκευσης του κειμένου σε usb έφερε ομοιότητες με αυτόν της «Επαναστατικής Ανατροπής», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στις 27 Μαρτίου 2013 στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η βόμβα στο ΣΕΒ, φέρεται να είχε τοποθετηθεί ενδεχομένως σε μαγειρικό σκεύος κάτι που «έδειχνε» ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς η τελευταία συνήθιζε να τοποθετεί τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της σε κατσαρόλες. Επίσης, στην εκρηκτική ύλη της ζελατινοδυναμίτιδας φαίνεται να είχαν εντοπιστεί προσμίξεις ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο), που χρησιμοποιούσε συνεχώς ο Επαναστατικός Αγώνας στις τελευταίες επιθέσεις του όπως και σε αυτή έξω από την τράπεζα της Ελλάδος, στις 10 Απριλίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στον ΣΕΒ είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του κτιρίου, στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και στα γύρω κτίρια. Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Το Βήμα». Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 2.51 π.μ. και το δεύτερο στις 2.55 π.μ. Ο άγνωστος ειδοποίησε ότι στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ έχει τοποθετηθεί βόμβα δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι την έκρηξη του μηχανισμού. Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το σημείο και είχαν απομακρύνει φύλακα κλειστού πάρκινγκ που λειτουργεί στο σημείο ενώ είχαν εκκενώσει ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Ξενοφώντος. Ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και εξερράγη στις 3.35 π.μ.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες.Αν και η βόμβα ήταν μέτριας ισχύος, λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.Ένας άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. Ο άνδρας είχε πει με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».Η έκρηξη στον ΣΕΒ σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στις 24 Νοεμβρίου ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».Η έκρηξη στον ΣΕΒ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: