Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Επίδειξη ισχύος από τον λαό της ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «400.000 πολίτες (σε εποχή απαξίωσης των πάντων) στις ουρές για να ψηφίσουν. Διαψεύσθηκαν οι προβλέψεις για «χλιαρή» συμμετοχή. Καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη (που στήριξε με θέρμη ο Καραμανλής), έκπληξη από Κυριάκο, ψυχρολουσία για Τζιτζικώστα, δεν έπεισε ο Άδωνις».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά για την εκλογή αρχηγού»

Η εφημερίδα σημειώνει: «στον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, θα κριθεί τελικά ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Στις χθεσινές κάλπες ο Β. Μεϊμαράκης εξασφάλισε προβάδισμα, ενώ το αποτέλεσμα επιτρέπει και στον Κυρ. Μητσοτάκη να θεωρεί ανοιχτό το αποτέλεσμα της μονομαχίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: « «Συμβουλές επιβίωσης» από τον Άγιο Παϊσιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «φαίνεται ότι πάμε ολοταχώς για επαναχάραξη των συνόρων Ιράκ-Συρίας και Τουρκίας με τελειωτικό στήσιμο του κουρδικού κράτους αρχής γενομένης από το αντίστοιχο κομμάτι της Συρίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νίκη για τον κόσμο της Ν.Δ.!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή της βάσης της Νέας Δημοκρατίας θωρακίζει το κόμμα από σενάρια διάσπασης και ξαναβάζει την παράταξη στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού».

ΕΣΤΙΑ: «Κερδίζει η ενότης και η συναίνεσις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Νέα Δημοκρατία έδειξε χθες ότι μπορεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους που την εταλάνισαν τους τελευταίους μήνες. Ο δεύτερος γύρος της εκλογής για τον νέο αρχηγό μπορεί βεβαίως να είναι εξ ίσου σκληρός».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Όλα κρίνονται στον β’ γύρο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Ο Ευάγγ. Μειμαράκης ήρθε πρώτος, με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάνω από το 40%, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε γύρω στο 30%».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η Κεντροδεξιά ξυπνάει»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξύπνημα της Κεντροδεξιάς έδειξαν οι εσωκομματικές κάλπες στη Νέα Δημοκρατία: οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν για πολλές ώρες έξω από τα εκλογικά τμήματα έβγαλαν δεύτερο γύρο για τις 10 Ιανουαρίου».

KONTRA NEWS: «Απόλυτη κυριαρχία Καραμανλή και Μητσοτάκη στη ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «απόλυτη κυριαρχία του Κ. Καραμανλή, των οικογενειών και βαρόνων στη ΝΔ, δείχνει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών για νέο πρόεδρο στη συντηρητική παράταξη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανασύνταξη δυνάμεων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group επιδιώκει η κυβέρνηση με διπλό στόχο, αφενός την κάλυψη των ταμειακών αναγκών, αφετέρου να εξασφαλίσει χρόνο για ανασύνταξη, εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: