Γερμανοί κομάντο στην Συρία, αν χρειαστεί




Μετά την απόφαση της Γερμανίας να αναπτύξει δυνάμεις της στη Μέση Ανατολή, σε βοηθητικές αποστολές, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης και ανδρών των ειδικών δυνάμεων, σε περίπτωση ανάγκης.

Αυτό ανακοίνωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επιτελάρχης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Φόλκερ Βίεκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Συγκεκριμένα οι Γερμανοί, σε περίπτωση ανάγκης, μελετούν την ανάπτυξη ανδρών της KSΚ, της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων δηλαδή, για να αναλάβουν αποστολές, στρατηγικής σημασίας, που δεν είναι δυνατό να εκτελέσουν συμβατικές μονάδες, όπως εξουδετέρωση ή σύλληψη συγκεκριμένων τζιχαντιστών, απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων κ.α.

Η Γερμανία αποφάσισε την ανάπτυξη 1.200 ανδρών της στην Συρία για τον αγώνα κατά του ΙΚ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται και έξι αεροσκάφη κρούσης Tornado IDS της γερμανικής αεροπορίας, τα οποία, επισήμως, θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές. Ωστόσο βασική αποστολή των εν λόγω αεροσκαφών είναι η καταστροφή στόχων εδάφους.

http://sputniknews.com/europe/20151205/1031289823/germany-send-special-ground-forces-syria.html#ixzz3tRahZT54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: