Επίθεση αυτοκτονίας στην ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ




Επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ισπανίας στην Καμπούλ, όπως γνωστοποίησαν Αφγανοί και Ισπανοί αξιωματούχοι, ενώ προς το παρόν παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τα θύματα.

«Η πρεσβεία δέχθηκε επίθεση. Συγκεντρώνουμε αυτή τη στιγμή πληροφορίες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών στη Μαδρίτη. Την πληροφορία σχετικά με την επίθεση επιβεβαίωσε και η αστυνομία της Καμπούλ. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός ξενώνα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να διεξάγεται μια μάχη στην περιοχή. Καταιγισμός πυρών σημειώθηκε αμέσως μετά την έκρηξη στη συνοικία Σερπούρ, όπου στεγάζονται ξένες πρεσβείες αλλά και κυβερνητικά κτίρια.

Τουλάχιστον 3 μαχητές των Ταλιμπάν φαίνεται πως εμπλέκονται στην επίθεση, ανέφερε ένα στέλεχος της αστυνομίας.
Ένας εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η επίθεση στοχοθέτησε «τον ξενώνα ενός εισβολέα».

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει η οργάνωση αρωγής Emergency και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από την ισπανική πρεσβεία, σύμφωνα με ένα μήνυμα που ανήρτησε η οργάνωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ενημερώθηκε για την επίθεση, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press. Λίγο νωρίτερα τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι το κέντρο της Καμπούλ σείστηκε από μια ισχυρή έκρηξη σε ώρα αιχμής, ενώ κατόπιν ακούστηκε καταιγισμός πυρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου που επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζάχιντ, στην περιοχή αυτή βρίσκεται η οικία του Αμπντούλ Ράσιντ Ντοστούμ, πρώην πολέμαρχου και πρώτου αντιπροέδρου του Αφγανιστάν.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Καμπούλ, Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: