Επιθεωρητής στο Τμήμα Υγείας του Σαν Μπερναρντίνο ο δράστης του μακελειού




Ο 28χρονος Σαγιέντ Φαρούκ, που πιστεύεται ότι ήταν επιθεωρητής στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, θεωρείται ότι είναι ένας από τους δύο νεκρούς υπόπτους της ένοπλης δολοφονικής επίθεσης στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας με 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα μεγάλο συγκρότημα που εξυπηρετεί άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Σαγιέντ Φαρούκ ήταν ο άνδρας που είχε εμπλακεί σε λογομαχία στη διάρκεια της εορτής, αποχώρησε εκνευρισμένος και στη συνέχεια επέστρεψε στον ίδιο χώρο ένοπλος, με επίσης ένοπλη γυναίκα ντυμένοι με μαύρες στρατιωτικές στολές κι άρχισαν να πυροβολούν τους ευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Αν και λόγω του αραβικού ονόματος του δράστη αρκετοί εικάζουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, το FBI δεν το επιβεβαιώνει. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν επίσημα δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές τα ονόματα των νεκρών.

Μετά την επίθεση, οι δύο ύποπτοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο SUV και έφυγαν. Η αστυνομία εντόπισε έπειτα από τηλεφώνημα το αυτοκίνητο σε γειτονικό χωριό κι έπειτα από κυνηγητό στους δρόμους του Σαν Μπερναρντίνο και ανταλλαγή πυροβολισμών σκότωσε τους δύο υπόπτους.

Νωρίτερα είχαν πετάξει στο δρόμο σωλήνα που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο οι πυροτεχνουργοί που τον εξέτασαν είπαν ότι είναι ψεύτικος. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στην επιχείρηση.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης ΖουπανιώτηςΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: