‘Αγρια σύγκρουση Φλαμπουράρη-Αδωνι για διαφθορά




Έντονη αντιπαράθεση του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη αλλά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σημειώθηκε στη Βουλή, στη διάρκεια επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαφθορά.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για το γνωστό θέμα της εταιρίας και των μετοχών του, ζητώντας του να προσκομίσει απόδειξη από την τράπεζα ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί οι 100.000 από την πώληση των μετοχών, διαφορετικά υποστήριξε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα και να οδηγηθεί στη φυλακή.

“Τι μας λέτε κύριε υπουργέ; Αν έχετε 40 χρόνια αγώνες στην αριστερά μπορείτε να είστε φοροκλέφτης; Αν έχετε 40 χρόνια αγώνες στην αριστερά μπορείτε να παραβιάζετε το νόμο περί συστάσεως υπουργικού συμβουλίου; Αν έχετε 40 χρόνια αγώνες στην αριστερά μπορείτε να κάνετε ψευδές πόθεν έσχες;”, είπε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημείωσε:

“Κύριε υπουργέ της διαφθοράς έχετε την υποχρέωση να ελέγξετε αν έχει εισπράξει τις δόσεις τις οποίες λέει το χαρτί το οποίο κατέθεσε. Αν δεν έχει εισπράξει τις δόσεις, τότε το χαρτί είναι πλαστό και πρέπει να τον βάλετε φυλακή”.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος τόνισε: “Ποιο αδίκημα έχει διαπράξει ο Φλαμπουράρης που ζητήσαμε και ενεργοποίηση του Δικαστηρίου; Μολονότι άκουσα τη φράση του κ. Γεωργιάδη ότι του προσβάλω τη νοημοσύνη, εγώ θα μείνω πιστός σε αυτό που είπα ότι θα κρατήσω τους ήπιους τόνους, τη συναινετική πολιτική. Διότι άλλωστε η παράταξή σας κ. Γεωργιάδη, την οποία εγώ γνωρίζω πριν από εσάς, πάντα ήταν συναινετική, του διαλόγου και του πολιτισμένου κλίματος”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε αργότερα με δεύτερο “καρφί” λέγοντας ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας στόχος προκειμένου να χτυπηθεί ένας λαοφιλής πρωθυπουργός, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέκρινε, δε, τον κ. Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ότι και άλλοι λαοφιλείς πρωθυπουργοί στο παρελθόν χτυπήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο , δηλαδή κάποιοι χτυπούσαν το περιβάλλον τους προκειμένου να χτυπήσουν τους ίδιους.

“Εγώ το θυμάμαι πολύ καλά αυτό”, είπε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή.

Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι έκανε το ιδιωτικό συμφωνητικό και λίγες μέρες αργότερα έκανε το συμφωνητικό σε συμβολαιογραφείο

“Τρεις μέρες, τέσσερις μετά τις εκλογές πήγα σε συμβολαιογράφο και έκανα και συμβολαιογραφική πράξη στη συνέχεια του ιδιωτικού συμφωνητικού, ούτως ώστε να καλυφθεί πλήρως. 25/11 έγινε και συμβολαιογραφική πράξη. Γιατί αναφέρετε εδώ ψέμματα;”, σημείωσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: