Ξεκίνησε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά-Νέους




Γεγονός είναι από χθες το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ένα από τα κορυφαία στο είδος του.

Από σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου ως το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα απονεμηθούν και τα βραβεία, 68 ταινίες για παιδιά και νέους από 45 χώρες που διαγωνίζονται φέτος στο φεστιβάλ, καθώς και πολλές ακόμα που το πλαισιώνουν, θα προβληθούν στις αίθουσες του Πύργου -και όχι μόνον.

Εκτός από την πρωτεύουσα της Ηλείας, την καρδιά του φεστιβάλ, 7 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν στην Πάτρα, στο Αίγιο, στο Αγρίνιο, στα Λεχαινά, στη Ζαχάρω, στο Μεσολόγγι, στην Αμαλιάδα και στη Γαστούνη, πόλεις από τις οποίες δεν θα λείψουν κι άλλες προβολές ταινιών, πρόσφατων και παλαιότερων, που συμμετέχουν σε αφιερώματα εκτός διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη του φεστιβάλ συνοδεύεται με τα καλά νέα των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτά, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του υπουργείου να αγκαλιάσει τον θεσμό προχωρώντας στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας.

«Οι ταινίες δεν είναι μόνο από τις αναπτυγμένες κινηματογραφικά χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία ή το Ιράν. Έχουμε και ταινίες από μικρές κινηματογραφίες, όπως από το Λεσότο -χώρα από την οποία, από όσο γνωρίζω, δεν έχει ξαναπροβληθεί ταινία στην Ελλάδα- και από τη Μιανμάρ. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να γνωρίζουν οι θεατές του φεστιβάλ και άγνωστες κινηματογραφίες, γεγονός που προκαλεί ενδιαφέρον και σε άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του στην Ευρώπη. «Δεν είναι κάτι που το δηλώνουμε εμείς, αλλά ξένοι εκπρόσωποι.

Πρόπερσι που ήταν εδώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, Σελίν Ραβενέλ, δήλωσε ότι είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του», σημειώνει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: