Βρώμικο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου με τα έξοδα της λύσης και τις εγγυήσεις…




Παίζεται ένα βρώμικο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου με τα δήθεν «οικονομικά οφέλη» που θα έχουν οι Ελληνοκύπριοι αμέσως μετά τη λύση του Κυπριακού.

Το παραμύθι ξεκίνησε με τις ύποπτες και διάτρητες εκθέσεις των λεγόμενων «ειδικών», οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κάθε πολίτης της Κύπρου θα αυξήσει τα έσοδά του με μερικές χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για καραμπινάτο ψέμα, θα έλεγα ότι είναι μία διπλωματική και δημοσιογραφική απάτη. Πριν και πάνω απ’ όλα, πρέπει να εξευρεθούν τα έξοδα της λύσης -και θα με θυμηθείτε, θα χρειαστούν πολλά δισεκατομμύρια. Και όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτεί να τα πληρώσουν τα θύματα της εισβολής και της κατοχής, οι Ελληνοκύπριοι. Βεβαίως, ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί είναι πιο γενναιόδωρος. Δέχεται να πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι το 80% του κόστους και οι Τουρκοκύπριοι το 20%. Δέχεται δηλαδή την αναλογία του πληθυσμού, αλλά μόνο στα έξοδα της λύσης. Στα υπόλοιπα απαιτεί και τα …σώβρακα των Ελληνοκυπρίων.

Αν η Τουρκία όντως επιθυμεί λύση, θα πρέπει να πληρώσει, ως οφείλει, τα έξοδα της λύσης. Θα πρέπει να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα, να δεχθεί κατάργηση των εγγυήσεων και να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίας: κάθε πολίτης να δικαιούται μίας ψήφου… Αυτή είναι λύση. Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία εξυπηρετεί ΜΟΝΟ την Τουρκία και θα φέρει συμφορά στο ελληνικό στοιχείο της Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διέδωσαν χθες ότι οι Τούρκοι κατακτητές σκέφτονται δήθεν να κάνουν κίνηση για το θέμα των εγγυήσεων. Και αυτό είναι καραμπινάτο ψέμα. Το διακινεί ο Νορβηγός Αιντα, αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχει καν αναφέρει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας…

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: