Βέλγιο: Τέσσερις από τους τρομοκράτες του Παρισιού ήταν γνωστοί

FILE PICTURE. A framegrab made from an undated video released by the jihadist group calling itself Islamic State (IS) allegedly showing Abdelhamid Abaaoud posing with a Koran and the ISIS flag at an undisclosed location. According to French officials, Belgian-born Abdelhamid Abaaoud was masterminding the 13 November Paris attacks that left more than 130 people dead. EPA. ATTENTION: EPA IS USING AN IMAGE FROM AN ALTERNATIVE SOURCE AND CANNOT PROVIDE CONFIRMATION OF CONTENT, AUTHENTICITY, PLACE, DATE AND SOURCE
Τέσσερις από τους άνδρες που διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις στο Παρίσι περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο 85 “ριζοσπαστικοποιημένων” ατόμων, ο οποίος είχε διαβιβασθεί από τις βελγικές υπηρεσίες Πληροφοριών στον δήμο του Μόλενμπεκ, έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές αρχές.

“Επιβεβαιώνω ότι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που είχε διαβιβασθεί τον Ιούνιο 2015 από το Συντονιστικό Οργανο για την Ανάλυση της Απειλής (Ocma) στη δήμαρχο του Μόλενμπεκ (Φρανσουάζ Σεπμάνς) και στον διοικητή της τοπικής αστυνομίας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της κοινοτικής αρχής που δεν κατονομάζεται.

Ο ύποπτος ως οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, ο Βελγο-μαροκινός Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη “ριζοσπαστικοποιημένος, αναχώρησε Συρία”.

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, Γάλλος 31 ετών, κάτοικος Βελγίου, μέλος της ομάδας επίθεσης κατά των εστιατορίων και καφέ, που ανατινάχθηκε, και ο αδελφός του Σάλαχ, 26 ετών, που έφθασε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις και συνεχίζει να καταζητείται, περιλαμβανόταν επίσης στον κατάλογο με ένδειξη “ριζοσπαστικοποιημένος, ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, 30 ετών, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις και κατά του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη “μάλλον έφυγε για τη Συρία και μάλλον επέστρεψε”.

Ο κατάλογος καταρτίσθηκε από την Ocam μετά τη διάλυση του τζιχαντιστικού πυρήνα στο Βερβιέ, που είχε σύνδεση με το Μόλενμπεκ “για τη διαμόρφωση μίας συνολικής εικόνας για τον αριθμό των ατόμων” που μπορεί να συνδέονται με τζιχαντιστές που έχουν φύγει για τη Συρία για να πολεμήσουν και είναι πιθανόν να επιστρέψουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal