Τα ορφανά του …Λαβρέντι (Μπέρια) και η ανθρωποθυσία του αμέτοχου Σάκη




Η κυβέρνηση και το επικοινωνιακό επιτελείο έμπλεξε τα μπούτια του στην Άγκυρα και τελικά μάλλον εξέθεσε ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό για το φάλτσο του στο θέμα της Κύπρου.

Έτσι, αφού υπήρξε η εντονότατη αντίδραση της Λευκωσίας για το περιεχόμενο των δηλώσεων και ακλούθησε η φτηνιάρικη αφαίρεση του επίμαχου αποσπάσματος από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου, αποφασίστηκε να γίνει η ανθρωποθυσία.

Έτσι αποφασίστηκε ότι για όλα φταίει …ο Σάκης. Ο Σάκης Φλώρος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας της Αγκύρας, απολογήθηκε γιατί υποτίθεται χάθηκε στην διάρκεια του copy-paste, κατά διαβολική σύμπτωση μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Και η κυβέρνηση υποκρίθηκε φυσικά, ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι έλειπε το συγκείμενο απόσπασμα μέχρι που το αποκάλυψαν τα ΜΜΕ.

Κατ’ αρχήν, εάν έγινε το λάθος από τον Σάκη, πόσο μεγαλύτερο ήταν το λάθος που διέπραξε ο επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού και η κυβερνητική εκπρόσωπος, που δεν έλεγξαν το κείμενο πριν το δώσουν στα ΜΜΕ;

Αλλά έκαναν ένα ακόμη λάθος. Ενώ είχαν δώσει το κείμενο με το υποτιθέμενο …λάθος του Σάκη στη δημοσιότητα και αφού είχε γίνει ο θόρυβος για την αναφορά Τσίπρα στο άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Τουρκίας, οι κυβερνητικές «πηγές» που συνόδευαν τον κ. Τσίπρα στην Άγκυρα, έκαναν διαρροή στο ΚΥΠΕ, ότι δεν εννόησε το ένα και δεν εννοούσε το άλλο. Και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είχαν προσέξει για σχεδόν 20 ώρες ότι το απόσπασμα είχε αφαιρεθεί από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές Μπέρια (ο μακαρίτης ο Λαβρέντι… μεγάλη προσωπικότητα της προδρόμου της KGB, μυστικής αστυνομίας NKVD στην επαναστατημένη ΕΣΣΔ). Τότε που η πραγματικότητα ήταν μόνο αυτή που ενέκρινε το κόμμα… Με Σάκη και χωρίς Σάκη…

ΥΓ. Καλό θα είναι πέραν της …θυσίας του Σάκη από την κυβέρνηση, όσοι ενδιαφέρονται, να διαβάσουν το περιεχόμενο της δήλωσης Τσίπρα. Διότι όλοι θα καταλάβουν μετά βεβαιότητας, ότι το πραγματικό πρόβλημα …ήταν μόνο αυτό.

Και δυστυχώς η κυβέρνηση επέμεινε χωρίς να ανασκευάσει, ότι αυτό που προέχει είναι το άνοιγμα Κεφαλαίων. Που σίγουρα δεν είναι η εθνική θέση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: