Στέλεχος των τζιχαντιστών είχε συλληφθεί στην Αθήνα, τον Ιανουάριο




Στις 18 Ιανουαρίου του 2015 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε στην Αθήνα πρόσωπο φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών. Η σύλληψη του υπόπτου έγινε σε συνεργασία με τις αρχές του Βελγίου.

Αυτό αποκαλύπτει η έγγραφη απάντηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο συλληφθείς, υπήκοος Αλγερίας, παρόλο που, όπως αποδείχθηκε, δεν ταυτιζόταν με το αναζητούμενο ηγετικό στέλεχος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενδιέφερε τις αρχές του Βελγίου και για το λόγο αυτό ζητήθηκε, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, η έκδοσή του στο Βέλγιο, η οποία και πραγματοποιήθηκε την 28η-01-2015.

Για τη σύλληψη αυτή είχε ενημερωθεί η Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης διαβίβασε στη Βουλή απαντητικό έγγραφο.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο η Βουλή ενημερωνόταν ότι το υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί και διαχειρίζεται με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία ζητήματα όπως τα αναφερόμενα για την πρόληψη και καταστολή κάθε πράξης ή μεθόδευσης στρεφόμενης εναντίον της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις διατηρώντας στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών του και αξιοποιώντας τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των αρχών κρατών-μελών της ΕΕ και χωρών των δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας.

Κατερίνα Βλαχοδήμου, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: