Ο πικρός καφές του Αλέξη στη Μάλτα…




Την επίτευξη μίας συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα 24ωρα ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους συναντήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Μάλτα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Είχε συγκεκριμένα σύντομες συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συζητήσαν την πορεία των διαπραγματεύσεων, το ρυθμό υλοποίησης του προγράμματος και εξέτασαν τα ανοιχτά θέματα. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι χρειάζεται να κλείσει ταχύτατα η συμφωνία και να απελευθερωθεί η εκταμίευση της δόσης 2 δισ. ευρώ, αλλά και να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το κυβερνών κόμμα ζει στο ρυθμό έτσι κι αλλιώς της επικείμενης συμφωνίας, ελπίζοντας ότι αυτό θα ανοίξει ένα νέο κύκλο πολιτικής σταθεροποίησης, ενώ προετοιμάζεται και για την επόμενη δύσκολη φάση που περιλαμβάνει κυρίως το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία, η οποία θα ενημερωθεί από τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει αγωνία για τις τομές που αναμένεται να είναι επώδυνες και έχουν ήδη οδηγήσει πολλά κορυφαία κομματικά στελέχη σε σκέψεις για μετάθεση της μεταρρύθμισης για το επόμενο έτος.

Στη συνεδρίαση θα γίνει και αποτίμηση της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας και της μεγάλης διαδήλωσης χιλιάδων πολιτών στην Αθήνα, καθώς και η στάση του κόμματος να συμμετάσχει σε αυτή την κινητοποίηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: