Ο “φίλος” Μοσκοβισί απαιτεί προαπαιτούμενα πριν τη δόση




“Μιλάμε για ένα καλό μομέντουμ για την Ελλάδα τώρα”, τόνισε ο κ. Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, διότι ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα “και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων”, ώστε, όπως πρόσθεσε, να υπάρχει επιτυχία για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

«Μαζί οικοδομούμε την εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη για να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Είμαστε στο πλευρό της Αθήνας» δήλωσε ο Μοσκοβισί εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι στο «τραπέζι» με τον πρωθυπουργό τέθηκαν όλα τα ζητήματα ανάμεσα στα οποία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να ολοκληρωθεί και το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα. Τόνισε πάντως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων είναι να τηρηθούν όλα τα προαπαιτούμενα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «προέχει η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ασχοληθούμε με το θέμα του χρέους». Το χαρακτήρισε πάντως «εφικτό και ρεαλιστικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον Μοσκοβισί τις οικονομικές και κοινωνικές αντανακλάσεις για το θέμα των κόκκινων δανείων και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε στήριξη ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Ο κοινοτικός επίτροπος από την πλευρά του εμφανίστηκε να δείχνει κατανόηση.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι γίνονται τα πάντα από την ελληνική πλευρά ώστε να εισπράττεται το μέγιστο δυνατό ποσό από τη φορολόγηση και του ανέφερε ως παράδειγμα τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια της μητέρας του (σ.σ. γεγονός που είχε οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησής τους προ μερικών εβδομάδων). Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που τον συναντά τώρα υπό καλύτερες συνθήκες σε σύγκριση με αυτές όταν γίνονταν οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

http://mignatiou.com/2015/11/i-apetisis-tou-moskovisi-ston-tsakaloto-telioste-prin-ti-deftera/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: