Νέες γαλλικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Ράκα

Στη φωτογραφία εικονίζεται γαλλικό μαχητικό Rafale. EPA/ETAT MAJOR DES ARMEES / ARMEE DE L’AIR
Η Γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα στρατόπεδο στρατολόγησης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

“Οι γαλλικές δυνάμεις διεξήγαγαν, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες αεροπορική επιδρομή κατά του ΙΚ στη Ράκα της Συρίας. Οι δύο στόχοι επλήγησαν και καταστράφηκαν “, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 02.30΄ώρα Ελλάδας από δέκα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000 που απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία και εξαπέλυσαν 16 βόμβες, μία αποστολή παρόμοιου σχήματος με αυτές που διεξήχθησαν το βράδυ της Κυριακής.

“Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις, είχε ως στόχο θέσεις που έχουν ταυτοποιηθεί σε αποστολές αναγνώρισης που είχε διεξαγάγει νωρίτερα η Γαλλία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η απάντηση της χώρας θα είναι “ανελέητη” μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί ποτέ στο έδαφός της.

Μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, οι ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τη συνεργασία τους στην ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τους πιθανούς στόχους.

Η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά του ΙΚ στη Συρία χάρη στις πληροφορίες που αποσπά και στην ανάπτυξη σύντομα του αεροπλανοφόρου Σαρλ-ντε-Γκολ στην ανατολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Συρίας και του Λιβάνου, το οποίο θα τριπλασιάσει την ικανότητα των επιχειρήσεών της.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: