Καταρρίφθηκε και ρωσικό ελικόπτερο στη Λατάκια από αντικαθεστωτικούς




Αντικαθεστωτικοί μαχητές έπληξαν με αντιαρματικό πύραυλο Tow ρωσικό ελικόπτερο, αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λατάκια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο. Το νέο αυτό επεισόδιο, ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ρωσική αντίδραση, την στιγμή που μόλις εχθές, τουλάχιστον 12 νέα ρωσικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην Συρία και ένα πολεμικό ρωσικό πλοίο πέρασε τα Δαρδανέλια και κατευθύνεται προς τις συριακές ακτές.

Είναι πιθανό οι αντικαθεστωτικοί που έπληξαν το ρωσικό ελικόπτερο να είναι Τουρκομάνοι, ενώ μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του όπλου με το οποίο επετεύχθη η κατάρριψη, ενός αντιαρματικού δηλαδή, αμερικανικού πυραύλου Tow, καθώς τα τουρκικά συμφέροντα επιβάλουν την αμερικανική εμπλοκή στην Συρία.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: