Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο




Το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Σινά, Αλ-Αρίς, όπου διέμεναν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις βουλευτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης Επαρχία Σινά αναδημοσιεύτηκε από τους υποστηρικτές της στο Twitter και το κρυπτογραφημένο σύστημα μηνυμάτων Telegram.

“‘Ένας αδελφός… επιζητώντας να γίνει μάρτυρας χτύπησε με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του τη δύναμη ασφαλείας που προστατεύει το ξενοδοχείο Swiss Inn όπου διέμεναν 50 δικαστές και ακολούθησε μόνο ένα λιοντάρι… που εισέβαλε στην έδρα των δικαστών με το αυτόματο όπλο του… στη συνέχεια ανατίναξε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά ανάμεσά τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προηγούμενη Ενημέρωση

Δύο βόμβες εξερράγησαν στην πόλη αλ-Αρίς της Αιγύπτου έξω από ξενοδοχείο όπου διαμένουν δικαστικοί αντιπρόσωποι, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, όπως μετέδωσαν η Russia Today και η κρατική τηλεόραση. Επίσης, τραυματιστηκαν σοβαρά 12 άτομα.

Η επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Στο ξενοδοχείο διαμένουν εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Η συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος οργάνωση Επαρχία του Σινά έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανατροπή της κυβέρνησης του Καΐρου.

Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, μία πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη δέκα λεπτά μετά.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλεισθεί από τον στρατό και την αστυνομία.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κάιρο, Egypt

AIGYPTOS-BOMBA02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: