Δεν πετούν πάνω από το Σινά οι αεροπορικές εταιρείες, για κάθε ενδεχόμενο…




Πολλές αεροπορικές εταιρείες, ευρωπαϊκές και αραβικές, ανακοίνωσαν ότι θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του βόρειου και κεντρικού Σινά, μετά την πτώση του ρωσικού Airbus A321 εκεί.

Η βρετανική αεροπορική EasyJet ότι οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ιδίας δεν πετούν πάνω από το Σινά κατόπιν προτροπής του υπουργείου Μεταφορών. Την ίδια ώρα η Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Air France και η Lufthansa σταμάτησαν τις πτήσεις πάνω από τη χερσόνησο του Σινά.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι άλλες δύο αραβικές εταιρείες, η Air Arabia και η Flydubai, τροποποιούν τα δρομολόγιά τους ώστε να αποφεύγουν την περιοχή, για προληπτικούς λόγους. Η αλλαγή της πορείας των αεροσκαφών συνήθως σημαίνει ότι η απόσταση που καλύπτουν είναι μεγαλύτερη, γεγονός που αυξάνει το κόστος των καυσίμων.

Στο μεταξύ η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας Rostransnadzor απαγόρευσε στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Kogalymavia να πραγματοποιεί πτήσεις με αεροσκάφη Airbus A321 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής ενός από αυτά στο Σινά, το Σάββατο, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο πρακτορείο RIA ότι η Kogalymavia δεν έχει λάβει τέτοια εντολή από τις ρωσικές υπηρεσίες.

Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: