Από τρομοκρατική ενέργεια κατέπεσε το ρωσικό Airbus – Επικήρυξη 50 εκ. δολάρια δίνει η Μόσχα




Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι το μοιραίο Airbus της Metrojet που καταρρίφθηκε πάνω από το Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, έπεσε συνεπεία τρομοκρατικής ενέργειας.

Η συντριβή του Airbus 321 της εταιρείας Metrojet στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

“Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση”, ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου. “Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος 1 κιλού TNT”, διευκρινίζεται.

Την ίδια ώρα η Ρωσία προσφέρει αμοιβή 50 εκ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των “τρομοκρατών” που ευθύνονται για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, που στοίχισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Aσφάλειας (FSB).

“H FSB απευθύνεται στη ρωσική και τη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των τρομοκρατών. Μια αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των εγκληματιών αυτών”, αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο και να απαντήσουν αναλόγως.

Οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

H πτώση του αεροσκάφους στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: