Απαράδεκτες οι επιθέσεις εναντίον Τουρκοκυπρίων στη Λευκωσία – Δάκτυλος ΕΛΑΜ;




Λευκωσία: Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν στις εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, εκατοντάδες νεαροί, ανάμεσά τους και μαθητές, έριξαν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των κατεχομένων, έσπασαν αυτοκίνητα με τουρκοκυπριακούς αριθμούς εγγραφής, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία εξετάζει τρία διαφορετικά περιστατικά:

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στα φώτα του πρώην Μιλάνο στην Έγκωμη όπου μαθητές προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο Τουρκοκυπρίου, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Άνδρες της Δύναμης μετέφεραν τον Τουρκοκύπριο στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου από όπου επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Γρίβα Διγενή όταν νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε δεύτερο όχημα Τουρκοκύπριου, τραυματίζοντας τον οδηγό στο μάτι. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το τρίτο περιστατικό έγινε στην οδό Χύτρων, που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας, όπου και πάλι νεαροί έριξαν πέτρες εναντίον οχήματος με τ/κ πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα – πατέρας και γιος – με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος ο πατέρας. Από την επίθεση προκλήθηκε ζημιά και στο όχημα.

Για τα δύο τελευταία περιστατικά, τα θύματα προέβησαν σε καταγγελίες και άρχισε ήδη η συλλογή στοιχείων. Η Αστυνομία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της διερεύνησης των υποθέσεων, λαμβάνει καταθέσεις και εξετάζει κάποια στοιχεία που υπάρχουν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου ανέφερε ότι η Αστυνομία με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της για τις εκδηλώσεις εκπόνησε ειδικό σχέδιο για την αστυνόμευση και την πραγματοποίηση των οργανωμένων πορειών από συγκροτημένες ομάδες στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλλας, της οδού Λήδρας και στον Άγιο Κασσιανό, όπου ήταν οι μαθητές της ΠΣΕΜ.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ διοργάνωσε πορεία από τα γραφεία του στην οδό Νάξου μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, η οποία συνοδευόταν από μέλη της Τροχαίας και άλλους αστυνομικούς, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας, κατέληξε η κα. Τυρίμου συλλέγει πληροφορίες και περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.

Για προληπτικούς λόγους τα Ηνωμένα Έθνη έκλεισαν το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ταραξίες πορεύονται προς το οδόφραγμα της Λήδρας. Ως εκ τούτου απαγορεύεται προσωρινά η προσέλευση από και προς τα κατεχόμενα από το συγκεκριμένο σημείο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: