Ανεβάζουν τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων στις 220 χιλιάδες




Στις 220.000 ανεβάζει η τουρκοκυπριακή πλευρά τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων. Ο αριθμός αυτός δόθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τον λεγόμενο υπουργό Εσωτερικών Ασίμ Ακανσόι και κατατέθηκε στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του συγκροτήματος Διάλογος, ο κ. Ακανσόι ανέφερε πως «αν θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα αυτή, μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο, υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί».

Σύμφωνα με τον ΦΙΛEΛΕΥΘΕΡΟ, οι ρυθμίσεις που θα γίνουν, πρόσθεσε, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους αριθμούς που δόθηκαν στα Ηνωμένα Εθνη και δεν τίθεται θέμα γι’ αυτούς να προβούν σε ρυθμίσεις που θα χαλάσουν τις διαπραγματεύσεις. Ο αριθμός των ατόμων που ζουν στο ψευδοκράτος και όσοι είναι «πολίτες» του ψευδοκράτους είναι ούτως ή άλλως 220.000, συμπλήρωσε. Θα υπάρξει, συνέχισε, το θέμα της ιθαγένειας του νέου κράτους μετά τη λύση όσον αφορά αυτόν τον αριθμό, λέγοντας ότι τα άτομα που θα μείνουν εκτός αυτού του αριθμού θα πάρουν τη «λευκή ταυτότητα» και αν δεν έχουν γίνει πολίτες θα αποκτήσουν την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου του νέου κράτους. Θα πρέπει να παραμείνουν εδώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πάρουν την ιθαγένεια και στο τέλος θα γίνουν πολίτες του νέου κράτους, πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση θα δώσει «λευκή ταυτότητα» σε περίπου 40.000 άτομα στα οποία θα χορηγηθεί άδεια μόνιμης παραμονής. Οι κάτοχοι «λευκής ταυτότητας» θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για «υπηκοότητα», αφού συμπληρώσουν το χρονικό διάστημα που ορίζεται στον νέο «νόμο» περί ιθαγένειας που θα ετοιμασθεί.

www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: