Αναστασιάδης: “Παραγωγική η συνάντηση με Ακιντζί, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα”




Η συνάντηση ήταν παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία κράτησε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Είπε εξάλλου ότι στη συνάντηση της Δευτέρας θα καθοριστεί πόσες συναντήσεις θα γίνουν το Δεκέμβριο.

Σε παρατήρηση ότι η συνάντηση σήμερα ήταν μακρά, απάντησε “ναι, μακρά, παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα”.

Σε ερώτηση αν σήμερα συζητήθηκε και το περιουσιακό, ο ΠτΔ είπε ότι η συζήτηση περιστράφηκε σε σωρεία άλλων θεμάτων.
“Σήμερα δεν ήταν στην ατζέντα μας το περιουσιακό. Είχαμε πει ότι θα ήταν διασταυρούμενη η διαδικασία των συνομιλιών και αυτό έχει γίνει σήμερα”, ανέφερε.

Ερωτηθείς πού έχει εστιαστεί η σημερινή συζήτηση, ο Πρόεδρος είπε ότι «όταν θα έρθει η ώρα που πρέπει να μιλήσω και να αναφερθώ σε λεπτομέρειες θα το πράξω”.

“Αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο διαβούλευσης, δεν έχει συμφωνηθεί ολοκληρωμένα οτιδήποτε. Παρατηρείται πρόοδος θα πρέπει να πω αλλά, επαναλαμβάνω, υπάρχει και δρόμος να διανύσουμε”, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Σε άλλη ερώτηση αν θα υπάρξει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μιας συνεχής διαπραγμάτευση και ότι στη συνάντηση της Δευτέρας, θα καθοριστεί πόσες συναντήσεις θα γίνουν το Δεκέμβριο.

“Έχω ένα βεβαρημένο πρόγραμμα και έρχονται και Χριστούγεννα και θα συνεχίσουμε κατά αυτό το ρυθμό, τον εντατικό ρυθμό προκειμένου να ολοκληρώσουμε εξαντλητικά το σύνολο των θεμάτων και να δούμε τι εναπομένει και πώς θα προχωρήσουμε. Η επιθυμία μας είναι να καταλήξουμε βεβαίως σε μια λύση όπως την έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη, βιώσιμη, λειτουργική που να ενώνει και το λαό, να ενώνει και τους θεσμούς κλπ”, κατάληξε ο ΠτΔ.

Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας η επόμενη συνάντηση είναι καθορισμένη για τις 25 Νοεμβρίου και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των έξι συναντήσεων στον οποίο κατέληξαν οι δύο στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης αυτής φάσης των συνομιλιών.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: