Βαρουφάκης: “Το Όχι δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας στο δημοψήφισμα”




“Αδειάζει” εκ νέου και μάλιστα μεγαλοπρεπώς, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του, στο γαλλικό περιοδικό L’ Obs, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ένα ακόμη μέρος της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό, το βράδυ, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Θα ήθελα πραγματικά να κερδίσει το δημοψήφισμα. Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν ήρθε το μεγαλοπρεπές 62% για το «όχι», ήμουν στον ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας.

»Ήταν καθαρά γραμμένο στο πρόσωπό του. Μου είπε: «Είναι ώρα να παραδοθούμε». Του απάντησα: «Όχι εγώ». Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη, αλλά με πολλή αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης μιλά και για τους Podemos, αναφέροντας ότι το ισπανικό κίνημα υπέστη μεγάλη ζημιά εξαιτίας των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημειώνει και πως η άνοδος των Podemos ήταν ο βασικός λόγος που η Ευρώπη στράφηκε ενάντια στην Αριστερά στην Ελλάδα.

«Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι’ αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν», ανεφέρε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: