Πιλότος F-16: «Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Το ΟΧΙ σύμβολο ενότητας και αποφασιστικότητας»




Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η δήλωση του σμηναγού Λουκά Θεοχαρόπουλου, χειριστή του F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζεύς» της 115ης Πτέρυγας Μάχης με έδρα την Σούδα.

Μετά το πέρα της εντυπωσιακής επίδειξης πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ο σμηναγός απευθύνθηκε σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση και η φωνή ακούστηκε από όλους.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Το ΟΧΙ συμβολίζει την ενότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένει. Δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Με τον χειριστή του F-16 μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. “Κύριε Σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν την χώρα και τον λαό μας. Να είσθε υπερήφανοι για την εθνική αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας”, είπε συγκινημένος ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Όλοι θυμόμαστε πως είχε εντυπωσιάσει πέρυσι, όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά όλους του Έλληνες, ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, με του ελιγμούς του, κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Πέρα από το «ακροβατικό πιλοτάρισμα», αίσθηση είχε προκαλέσει η φράση: «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Φράση που λόγω της διττής σημασίας της, έγινε το «σλόγκαν» εκείνων των ημερών.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: