«Προκλητικές οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα» απαντά η ΝΔ




Προκλητικές χαρακτηρίζεις τις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση για τους Έλληνες οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα, όταν ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, ετοιμάζει νομοσχέδιο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Προκαλεί ταυτόχρονα δέος η αναφορά του σε “συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος”, καθώς ήδη οι υπουργοί του προεξοφλούν μεγάλες οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Εκείνο που φέρνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι επιπλέον φόροι, δραματικές περικοπές σε συντάξεις, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ καθώς πλέον ο χρόνος μετράει επισήμως αντίστροφα για το στήσιμο της εσωκομματικής κάλπης στις 22 Νοεμβρίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την Κυριακή θα είναι στην Κοζάνη στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης ενώ δίνει βαρύτητα στο κοινοβουλευτικό έργο και στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν στη Βουλή.

Ο Απόστολος Τζτζικώστας έγινε το πρωί του Σαββάτου δεκτός με πολλά χειροκροτήματα από φίλους και υποστηρικτές του στη Θεσσαλονίκη στους οποίους είπε πως “η ανανέωση πρέπει να γίνει στη νοοτροπία και όχι μόνο στα πρόσωπα”. Συναντήθηκε παράλληλα με μεταλλωρύχους ακούγοντας τις ανησυχίες τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με εθελοντές στην Κυψέλη ενώ ετοιμάζει περιοδεία – έκπληξη ανά την επικράτεια, με πούλμαν τελευταίου τύπου, με γραφείο, κρεβάτια και μπάνιο, στο οποίο θα τον συνοδεύουν δύο συνεργάτες του και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου. Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στις Σκουριές.

Η προσοχή των υποψηφίων είναι στραμμένη και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τη Δευτέρα και αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα του αντιτίμου, της διασποράς των καλπών και των εκλογικών καταλόγων όπου και καταγράφονται οι περισσότερες διαφωνίες.

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και μεταξύ άλλων μίλησε για ανάγκη να υπάρξει αυτοκριτική στη ΝΔ, η οποία -όπως είπε- έχασε μέσα σε λίγα χρόνια πάνω από το 50% της εκλογικής της δύναμης τασσόμενος ξανά υπέρ της ανανέωσης στο κόμμα.

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη η οποία σήμερα στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Μητσοτάκη ανταποκρίνεται στην ουσία της πολιτικής. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης περιοδεύει στο Ξυλόκαστρο και στο Κιάτο ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Κόρινθο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: