Πολιτική ανηθικότητα η πρόταση Αβέρωφ για αλλαγή του εκλόγικού νόμου, λέει ο Περδίκης




Πολιτική ανηθικότητα και πολιτική αλητεία”, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, να τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού μέτρου έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

“Είμαστε ενάντια της εισήγησης του κ. Αβέρωφ καθώς παραβιάζει ένα τεχνικό κανόνα που είχαν σεβαστεί όλα τα κόμματα και όλες οι Κυβερνήσεις που είναι λίγες μήνες πριν τις εκλογές δεν αλλάζει το εκλογικό μέτρο”, είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι “με αυτή του την κίνηση ο κ. Αβέρωφ ανατρέπει ακόμη και τα ψήγματα ηθικών κανόνων που έχουν απομείνει στο πολιτικό παιχνίδι”.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Περδίκης είπε ότι αν επιμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ “θα συζητήσουμε την εισήγηση του στην Επιτροπή Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι “έχουμε και εμείς την απαίτηση όπως θα συζητά αυτή την πρόταση νόμου η Επιτροπή Εσωτερικών, θα πρέπει να συζητά και τη δική μας πρόταση νόμου για οριζόντια ψηφοφορία η οποία χρονολογείται εδώ και δύο χρόνια στην Επιτροπή και να πάν μαζί στην Ολομέλεια οι δύο προτάσεις”.

Ανέφερε ότι “αυτό το παιχνίδι με την οριζόντια ψηφοφορία πρέπει κάποια στιγμή το κρυφτούλι να σταματήσει, αν θέλει ο κ. Αβέρωφ να μιλήσουμε για εκλογικό νόμο”.

“Αντί να συζητούμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες συζητούμε τα τερτίπια των πολιτικών και τα κόλπα των πολιτικών μεταξύ τους για το ποιος θα κατεβάσει το σώβρακο του άλλου”, ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι “μπήκαμε στην πορεία των βουλευτικών εκλογών και αντί να συζητούμε τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες συζητούμε τον εκλογικό νόμο” και διερωτήθηκε “κατά πόσον είναι αυτό σοβαρή πολιτική ή αν είναι αυτό που τελικά ξεφτιλίζει τους πολιτικούς στα μάτια των πολιτών ακόμη περισσότερο”.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν συζητήθηκε το θέμα του εκλογικού νόμου “πέντε ολόκληρα χρόνια και περιμέναμε έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές να βάλουμε πρόταση νόμου”.

Πρόσθεσε ότι “προφανώς ο κ. Αβέρωφ επιχειρεί να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής και αντί να συζητούμε για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, για τις φορολογίες που μπαίνουν ενώ δεν θα έπρεπε να μπαίνουν, αντί να συζητούμε για τις αποκρατικοποιήσεις/ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για τις τράπεζες που κρέμονται σε μια κλωστή, για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, συζητεί η Βουλή τους τελευταίους έξι μήνες για το εκλογικό μέτρο”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι άγνωστες για τα πολιτικά ήθη της χώρας, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, μόλις έξι μήνες πριν τις εκλογές να μπαίνουν τόσο ρηξικέλευθες προτάσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου”.

Εξάλλου, σε σχέση με την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για υπόθεση που αφορά το Ταμείο Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι καλά ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δέχονταν μια νομοθεσία που να αφορούσε και τα φτωχαδάκια και όχι μόνο τους Υπουργούς όταν έχουμε εντάλματα, προσθέτοντας ότι για ακόμη μια φορά βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

“Ο Υπουργός έχει την προστασία του κράτους και της Γενικής Εισαγγελίας τα φτωχαδάκια θα μπουν φυλακή για οφειλές προς το κράτος”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται στην Επιτροπή Οικονομικών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: